Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HKÜ'de "Küresel çağda nasıl bir gençlik" konulu konferans

Hasan Kalyoncu üniversitesi (HKÜ) Öğrenci Konseyi, HKÜ Mezunlar Derneği, Gaziantep Eğitim ve Hizmet Vakfı ve Gaziantep Cihannüma Dayanışma Platformu işbirliğiyle “Küresel Çağda Nasıl Bir Gençlik” konulu konferans düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2017 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 03:15
Kaynak: İHA
HKÜ'de "Küresel çağda nasıl bir gençlik" konulu konferans

Başbakanlık Müşaviri Doç. Dr. Kudret Bülbül’ün konuşmacı olarak katıldığı konferansta Kudret Bülbül öğrencilere verdiği örnekler ve yaptığı açıklamalarla tavsiyelerde bulundu. Başka ülkelerde yaşanan en ufak gelişmelerin herkesi çok yakından ilgilendirdiği ve etkilediği küresel bir çağda yaşandığını ifade eden Doç. Dr. Bülbül, “Küresel çağda yaşıyorsak küresel çağın gereklerine uygun bir donanıma sahip olmamız gerekir. Dünya yeniden şekillenirken ülkesini ve bölgesini yakından bilen, dertleri, riskleri ve sıkıntıları yakından izleyen bir gençlik gerekir. Bunları bu yaşta takip edip ülkemiz dışında ne yaşandığı konusunda fikir sahibi olursanız ileride çözüm üretebilirsiniz” dedi.

“GÖÇ TUT, REKABETÇİ OL”

“Göç tut, rekabetçi ol” sloganından bahsederek ‘Göç’ olarak kodladığı kısaltmanın baş harflerini açan ve bunların sırasıyla “Güvenilir”, “Öğrenmeye açık” ve “Çalışkan olma” özelliklerine değinen Doç. Dr. Kudret Bülbül, hayatı bir anlamda göç etmeye benzetti. Başarının ya da dünyanın ihtiyacı olan en temel özelliklerin bu kavramlar olduğunu ifade eden Bülbül; bu özelliklerin bir merdivenin basamakları gibi birbirini tamamladığını söyledi.

KÜLTÜREL, AKADEMİK VE MESLEKİ DONANIM ÖNEMİ

Mezun olmadan önce alanın gereklerini takip etmenin, kitap okumanın ve çalışkan olmanın önemine dikkat çeken Doç. Dr. Kudret Bülbül, "Bir başka önemli unsur ise donanımlı olmaktan geçiyor. Sadece mesleki değil, aynı zamanda kültürel donanım olarak kendinizi geliştirmeniz çok önemli. En zayıf halka ise dil donanımı. Küresel çağda dil bilmiyorsanız, küresellik tamamen bitiyor. Dil öğrenimini ders olarak değil de gündelik hayatın bir parçası olarak görmeniz gerekir. Küreselleşme aynı zamanda sivil toplum çağıdır. Öğrenci iken bir STK’da öğrenci derneklerinde aktif olmak hayatı tanımak açısından son derece önemli” şeklinde konuştu.

Bazen gençlerimiz gerekli donanım ve birikime sahip oldukları halde gereksiz korkulara kapılabiliyorlar. Gerekli donanıma sahipseniz engelsizsiniz, ama buna rağmen korkularınıza teslim oluyorsanız engel sizsiniz diyen Kudret Bülbül: “Öğrenilmiş çaresizliklerin ardına saklanmayın, mazeret üretmeyin. Mutluluğun formülü, Göç tut, rekabetçi ol ve çalış.” diyerek sözlerine son verdi.

Konferans sonunda HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Özbay, Doç. Dr. Kudret Bülbül’e plaket takdim etti. Toplu fotoğraf çekiminin ardından konferans sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.