Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HKÜ’den Erasmus Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Uluslar Arası İlişkiler Ofisi, farklı programlarla öğrencilere sosyal ve kültürel değişim fırsatları sunmak için çalışmalarına devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2017 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 19:01
Kaynak: İHA
HKÜ’den Erasmus Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı

Öğrencilerin gelişimi için birçok anlaşma ve değişim programlarına imza atan HKÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi, Erasmus+ ve yurtdışı programlarına katılmak isteyen öğrencileri bilgilendirmek amacıyla “Erasmus Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı” düzenledi. HKÜ Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Cep Sineması’nda düzenlenen programda; Erasmus, Farabi ve Mevlana programları hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

“AMAÇ: YÜKSEKÖĞRETİMDE KALİTEYİ ARTTIRMAK”

Erasmus+ programının amacına değinen HKÜ Uluslararası İlişkiler Ofis Uzmanı Cuvan Tanık “Erasmus bir yabancı dil, bir diploma veya bir burs programı değildir. Erasmus+ programının amacı; yükseköğretimde kaliteyi arttırmak, mezunların donanımını geliştirmek ve kültürlerarası algıyı iyileştirmektir” dedi.

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİNE BAŞVURU YAPMAYI UNUTMAYIN

Erasmus programı kapsamında hibe işlemleri ile ilgili bilgiler veren Uluslararası İlişkiler Ofisi Kurum Koordinatörü Zafer Kılıç ise, Avrupa’nın ve Dünya’nın çeşitli ülkeleriyle Erasmus+   ve yurt dışı programları kapsamında birçok anlaşmaya imza attıklarını ifade etti. Değişim programları sayesinde öğrencilere kendilerini geliştirme, yeni bilgi ve kültürler öğrenme imkanları sunabilmek için çalışmalarına devam ettiklerini belirten Kılıç, hibeden yararlanmak isteyen öğrencilerin mutlaka Uluslararası İlişkiler Ofisine başvuru yapmaları gerektiğini söyledi.

İNGİLİZCE NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ?

Toplantıya misafir olan katılan Global Eğitim Organizasyonu (GEO) Başkanı Canan Severoğlu, eğitimde yabancı dilin öneminden bahsetti. Severoğlu konuşmasının devamında; uluslararası iletişim ve eğitimin dili olduğu için, Dünya’da ki yenilikleri takip etmek ve çağı yakalamak için, yurtdışında maaşlı staj yapmak için, iyi standartlarda maaş alarak global şirketlerde çalışabilmek ve sertifika, diploma, yüksek lisans gibi programlarda burs alabilmek için İngilizce eğitiminin çok önemli olduğunun altını çizdi.

Yurt dışı ülkeleri hakkında da bilgiler veren Severoğlu: “ Öğrencilerin karakterine, bölümüne en uygun olan ülkeleri seçmeleri eğitimin kalitesi için çok önemli. Biz bu noktada danışmanlık hizmeti vererek yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

Program sonunda Global Eğitim Organizasyonu (GEO) Başkanı Canan Severoğlu öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.