Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hocaoğlu'dan imama tepki

İYİ Parti İl Başkanı Av. Oğuz Hocaoğlu, İslahiye’de bir cami imamının, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yapılan dua esnasında Atatürk’ün isminin anılmamasına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2020 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 09:08
Kaynak: İHA
Hocaoğlu'dan imama tepki

Av. Oğuz Hocaoğlu yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi;  

“30 Ağustos Zafer Bayramımızın, 98.Yıl Dönümü Kutlamaları kapsamında, İslahiye şehitliğinde, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bu topraklar için canını hiçe sayarak şehit olan kahramanlarımızın anıldığı kuranı kerim tilaveti ve dua merasimi esnasında dua yapan Sıdıka Tayyar Camii imamı, Ahmet Avcı dua esnasında Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini ağzına almamıştır.   Ümit ederiz ki bunu sehven, içinde bulunduğu duygu yoğunluğu ile yapmıştır. Yine umarız ki, keşke İzmir’i Yunanlılar işgal etseydi diyen zihniyetin devamı olarak yapmamıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu, ulu önder, Mustafa Kemal Atatürk’ün dua esnasında isminin anılmamasına İYİ Parti İslahiye İlçe Başkanımız Av.İbrahim Keskin tepki vermiştir. Ancak İslahiye kaymakamı Sayın Muhammed Lütfi Kotan, Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini dua esnasında ağzına almayan İmam Ahmet Avcı’ya tepki göstermek yerine, İlçe başkanımız Av.İbrahim Keskin’e tepki göstermiş, İlçe Başkanımızdan şehitliği terk etmesi istenmiştir. Diğer protokol temsilcileri ise duruma müdahale etmemiştir. İslahiye kaymakamlığından konu ile ilgili bir açıklama, İmam Ahmet Avcı’dan ise bir özür açıklaması yapılmamıştır.

Ben İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı olarak, İslahiye İlçe Başkanımız, Av.İbrahim Keskin’in arkasında olduğumu belirtiyorum. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bekası için, şehit olanların minnettarıyız, bu ülkeye ve hatıralarına canımızı hiçe sayarak sahip çıkmaya hazırız. Konunun idari değerlendirmesini , Sayın Valimize ve İçişleri Bakanlığımıza, vicdani değerlendirmesini halkımızın vicdanına bırakıyor, İmam Ahmet Avcı’dan ise ivedi özür açıklaması bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.