Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Hollanda ile Gaziantep arasında ticari ilişkiler arttırılacak”

Hollanda Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Ataşesi Jeroen Kelderhuis ile Hollanda Büyükelçiliği siyasi ilişkiler uzmanı Elke Merks ve Hollanda Gaziantep Fahri Konsolosu Bora Tezel Gaziantep Ticaret Odası 'nı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2017 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 02:31
Kaynak: İHA
“Hollanda ile Gaziantep arasında ticari ilişkiler arttırılacak”

Hollanda Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Ataşesi Jeroen Kelderhuis ile Hollanda Büyükelçiliği siyasi ilişkiler uzmanı Elke Merks ve Hollanda Gaziantep Fahri Konsolosu Bora Tezel, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu’nu ziyaret ederek, Hollanda ve Gaziantep arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda görüş alış verişinde bulunuldular.

Hollanda Ekonomi Ataşesinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren GTO Başkanı Hıdıroğlu, Hollanda ile Gaziantep arasındaki ticari ilişkilerin arttırılmasının önemine dikkat çekerek, Hollanda ile yalnızca ekonomik değil sosyal ve kültürel anlamda da köprüler kurmak istediklerini belirtti.

Ziyarette ataşe Kelderhuis'a kent ekonomisi ve gelişimi hakkında bilgi veren GTO Başkanı Hıdıroğlu, Hollanda’nın tarım ve hayvancılıkta örnek bir ülke olduğunu, Hollandalı yatırımcıların Gaziantep’e doğrudan yatırım yapmasını istediklerini ifade ederek: “ Gaziantep yatırımcı ve üretim kültürüne sahip bir kent. Hollanda ile benzer yönlerimiz var. Hollandalı firmaların Gaziantep’e doğrudan yatırım yapmaları Gaziantep ile Hollanda arasındaki ticari ilişkilerin gelişimine önemli ivme kazandıracaktır. Ortadoğu ülkelerine geçiş noktasında bulunan Gaziantep ile yapılacak olan işbirliği, aynı zamanda Hollandalı firmaların Ortadoğu ülkelerine olan ticaretini arttırmalarına da katkı sağlayacaktır. Hollanda’nın ülkemizdeki dört fahri konsolosluğundan birinin Gaziantep’te olması Hollanda’nın kentimize verdiği önemi ortaya koymaktadır. Hollanda ile yalnızca ekonomik değil, sosyal ve kültürel anlamda da köprüler kurmak istiyoruz” dedi.

Hollanda Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Ataşesi Jeroen Kelderhuis, GTO Başkanı Hıdıroğlu’na yaptığı ziyarette Türkiye ile Hollanda arasındaki ticari ve diplomatik ilişkilerin çok eskilere dayandığını, Türkiye’de faaliyet gösteren 2.500 Hollandalı firma bulunduğunu, Hollanda ile Gaziantep arasında ticari ilişkilerin gelişmesinde Gaziantep Ticaret Odasının büyük rolü olduğunu vurguladı.

Kelderhuis, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için çaba gösterdiğini, iki ülke arasında birçok ortak noktanın bulunduğunu bunların en önemlisinin de ticari ilişkilerin olduğunu vurgulayarak “ Hollandalı şirketlerin Türkiye pazarına ilgisini arttırmak istiyoruz. Hollanda’yı Türkiye’nin daha da büyük bir iş ortağı olarak tanımlamak istiyoruz. Hollanda’daki yatırımcı şirketler, Türkiye ile çalışma konusunda istekliler. Türkiye-Hollanda arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek yeni yatırımcıları bölgeye getirmek için çalışacağız. ” şeklinde konuştu.

Hollanda Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Ataşesi Jeroen Kelderhuis ile Hollanda Gaziantep fahri konsolosu Bora Tezel’in GTO’yu ziyaretinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Koçak’ta hazır bulundu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.