Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HOŞGÖR KÜLLİYESİ EĞİTİM BİNASI ŞAHİNBEY'DE YÜKSELİYOR

Şahinbey Belediyesi ve hayırseverler tarafından yaptırılan Hoşgör Külliyesi Eğitim Binası'nın temelleri dualarla atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2019 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2023 12:31
Kaynak: İHA
HOŞGÖR KÜLLİYESİ EĞİTİM BİNASI ŞAHİNBEY'DE YÜKSELİYOR

Yaptığı önemli projelere bir yenisini daha ekleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçesi'ne önemli bir eser daha kazandırıyor. Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Hoşgör Külliyesi Eğitim Binası'nın temel atma törenine Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey İlçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Av. Hasan Teke, hayırsever iş adamları Ahmet Ziylan, Ökkeş Eruslu ve vatandaşlar katıldı.

ŞEHİR ADETA YENİDEN İNŞA EDİLİYOR

Gaziantep Valisi Davut Gül "Gaziantep birlikte iş yapma kültürünün çok geliştiği bir şehir. Hiç şüphesiz bununda en önemli etkenlerinden bir tanesi sizler gibi hayırseverlerin sayısının fazla olması. Büyükşehir Belediye Başkanımızın öncülüğünde İlçe Belediye Başkanlarımızın katkılarıyla ve hayırseverlerle birlikte şehir adeta yeniden inşa ediliyor. Gerek alt yapı gerekse üst yapı anlamında ve gerekse bu tür kadimden gelen kuruluşlar vasıtasıyla şehirde bir çok güzel iş oluyor ama bunların içinden en güzellerinden bir tanesi de hafızların yetişeceği bu güzel mekanların inşa edilmesidir. Binayı yapmak kolay ama binayı yaşatacak olan sizlerin heyecanlarıdır. Allah heyecanlarınızı hep muhafaza etsin" dedi.

TÜRKİYE'DE HOŞGÖR DİYE BİR MAHALLE YOK

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bu tür müesseselerde ilim sahibi çocukların yetişeceğini belirterek "Türkiye'nin hiçbir yerinde Hoşgör diye bir mahalle ve Kuran Kursu yok. Aslında nasıl bir medeniyetten geldiğimizi bizlere gösteriyor. Hoşgörülü olma, hoş görmeyi yansıtıyor. O yüzden bu temel rahmete ve merhamete atılıyor. Bu temelle birlikte sevgili çocuklarımızın vatanı, milleti ve değerleri için ağaç yaşken eğilir mantığıyla çalışmalar devam ediyor. Bizim medeniyetimizde annenin, babanın birde hocanın eli öpülür. Bu ilme ve maneviyata verilen kıymettir. Ben buradaki bütün hocalarımızın ellerini öpüyorum. Bizim medeniyetimizde Fatihi fatih yapan AK Şemsettinlerdir. AK Şemsettinlerin yetişmesi için bu temellerin atılması gerekir" dedi.

BURADA BİNLERCE HAFIZ YETİŞTİ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, böyle müesseselerin sayısının çoğalması gerektiğini belirterek; "Böyle köklü bir müessesenin temel atma töreninde bir arada bulunmaktan dolayı çok heyecanlıyım. Burası çok köklü bir müessese. Burası binlerce hafız yetiştirip insanlara ilmi öğretti. Başta rahmetli Adil hocam olmak üzere rahmetli Mahmut amcamız ve bir çok insan Hoşgör Kuran Kursunun yapımı için dişinden tırnağından artırarak, kendi imkanlarıyla burayı ayağa kaldırdılar. Allah onlardan razı olsun.Bunlar önemli müesseseler ve yaşaması lazım. Müslüman bir beldenin en önemli özelliği şanlı bayrağımız ve minarelerimizdir. Bir beldenin İslam ve Türk beldesi olduğunun en büyük nişanesidir. Bunların sayısını artırıp daha da çoğaltmak gerek. Çünkü yetişen neslin ellerinde bayrak, dillerinde Kuran, beyinlerinde ilim olduğu sürece hiç kimseye zarar gelmez tam tersine fayda gelir. Bu olmadığı zaman korkmalıyız. Bu nedenle bu müesseselerin sayısını çoğaltmamız lazım" dedi.

MARKA KURSLARDAN BİRİ

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, ülkenin din alimlerine ihtiyacı olduğunu belirterek, "Türkiye'de marka kurslardan biri olan Hoşgör Kuran Kursu'nun en modern bir şekilde yeniden yapılanmasına şahit oluyoruz. Bir işi yapmak kolay değil. Yıkmak için bir kişi yeter. Ama yapmak için şairimizin dediği gibi Süleymanlar ve Sinanlar lazım. Bu tür eserlerinde meydana gelmesi kendi başına olmuyor. Sayın Valimizin, Belediye Başkanlarımızın sivil toplum kuruluşlarımızın ve hayırsever iş adamlarımızın emekleri var. Allah hepsinden razı olsun" dedi.

BAŞKAN TAHMAZOĞLU'NA TEŞEKKÜRLER

Hayırsever iş adamı Ahmet Ziylan, çok duygulandığını belirterek "Senelerdir sadece Gaziantep'in değil tüm bölgenin resmi Kuran kursu olan Hoşgör Kuran Kursu'nu çeşitli nedenlerden dolayı yıkmak zorunda kalınmıştı. Şimdi ise yenisinin temelini atıyoruz. Hoşgör Külliyesi Eğitim Binası'nın kaba inşaatının yapacak olan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na huzurlarınıza teşekkür ederim" dedi.

BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE OLMALIYIZ

Hayırsever iş adamı Ökkeş Eruslu, hiçbir dış gücün birlik beraberlik içerisinde olduğumuz sürece ülkemize gücünün yetmeyeceğini belirterek, "Bu günleri yıllarca arz ettik. Cenab-ı Allah'ta lütfetti. Bugün hep beraber birlikteyiz. Böyle olduğumuz sürece kilometrelerce öteden gelen ne Amerika'sı, nede Rusya'sı nede diğerleri inanın bizden bir şey anlayamazlar. Bu topraklar bizim ecdadımızın kanıyla sulanmış topraklardır ve ona her zaman sahip çıkacağız. Bu tür yerler ne kadar çoğalırsa ülkemizin sigortası olacaktır" dedi.

Şahinbey Belediyesi tarafından inşa edilen Hoşgör Külliyesi Eğitim Binası 1.500 m2 inşaat alanına 5 kat olarak inşa ediliyor. Külliyenin içerisinde Dershane (Hafızlık) Sınıfları, Yatakhaneler ve Yemekhane bulunacak.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.