Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hükümet vatandaşı bankaların kucağına itiyor!

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Hükümetin vatandaşın borcunu borçla kapatması için kredi bataklığına sürüklemesini büyük bir hata olarak değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2020 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 10:07
Kaynak: İHA
Hükümet vatandaşı bankaların kucağına itiyor!

“Sadece Ocak-Şubat-Mart 2020 dönemini kapsayan 3 aylık kısa bir süreçte bile borcu takibe alınan vatandaş sayısı, 310 bin 760 kişi oldu” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Hükümetin vatandaşın borcunu borçla kapatması için kredi bataklığına sürüklemesini büyük bir hata olarak değerlendirdi.

Vatandaşın artan kredi ve kredi kartı borçları ile ilgili yazılı açıklama yapan Yılmazkaya, “Son bir yılda 257 bin 331 kişi kara listeye girdi! İşsizlik yüzünden gençlerimizin umutlarının tükendiği, toplumun borç yüzünden karamsarlığa sürüklendiği böylesi bir dönemde hükümetin halkın yanında olması gerekirken, vatandaşı bankaların kucağına itmesi yanlış ekonomik politikalarının bir unsurudur” dedi.

“Kredi ve kredi kartlarının faizli bir şekilde 3 ay ertelenmesi, vatandaşların bankalara olan borcunun katlanarak artması, ileride daha büyük sorunlara sebebiyet verecektir” diyen Yılmazkaya, Vatandaşın bankalara ve finans şirketlerine olan tüketici kredisi ve kredi kartı borçları 30 Nisan – 8 Mayıs haftasında 2 milyar lira daha artarak 645 milyar liraya yükseldiğinin belirtti.

Sadece bir hafta içerisinde tüketici kredileri 4,3 milyar lira artarken, kredi kartı borçları ise 2,3 milyar lira azaldı. Bu rakamlar bizlere vatandaşın kredi kartı borcunu ödemek için kredi çektiğini net bir şekilde göstermektedir. Borcu borçla kapatmak zorunda kalan vatandaş hem faiz yükünün altına girmekte hemde borcu katlanarak artmaktadır” ifadelerini kullandı.

AKP HÜKÜMETİ VATANDAŞI SÖMÜREN POLİTİKALAR UYGULUYOR!

Yılmazkaya, “Ekonominin kötü olduğu, vatandaşın borç batağına düştüğü, esnafın kan ağladığı, işsizlik oranının her geçen gün arttığı, birçok şirketin battığı, vatandaşın geleceğe kaygıyla baktığı bu kötü tablodan ötürü herkes ümitsiz. Vatandaş bankalara borçlu, icra dosyaları artmış, insanlar evine ekmek götüremiyor. Mart 2020 sonu itibariyle, kredi kartı ve tüketici kredisi borcunu ya da her ikisini birden ödeyemeyen vatandaş sayısı 3 milyon 667 bin 256 kişiye yükselmiş. Bu sayı geçen yılın aynı ayında 3 milyon 409 bin 925 kişiydi. Borcu borçla kapatan vatandaş hem faiz yükünün altına girmekte hem de borcu katlanarak artmaktadır! İktidarın, salgının yol açtığı ekonomik kriz nedeniyle gelir kaybına uğrayan ve bu nedenle “gelir kaybını bankalara daha çok borçlanarak aşmaları” için teşvik ettiği ve bankaları da borç vermeye zorladığı bu dönemde tüketici kredileri artmaya devam ediyor. Diğer ülkeler vatandaşa destek paketleri açıklarken AKP İktidarının borçlu vatandaşları bankalara ve faize yönlendirmesi tam bir acizlik örneğidir. Sosyal devlettin vatandaşın yanında yer alması gerekirken AKP iktidarı vatandaşı sömürü aracı olarak gören kapitalizm politikalarını uygulaması toplumsal yıkımlara sebep olacaktır” ifadelerini kullandı.

SON BİR YILDA 257 BİN 331 KİŞİ KARA LİSTEYE GİRDİ!

“İşsizlik yüzünden gençlerimizin umutlarının tükendiği, toplumun borç yüzünden karamsarlığa sürüklendiği böylesi bir dönemde iktidarın vatandaşın yanında olması gerekirken vatandaşı bankaların kucağına itmesi yanlış ekonomik politikalarının bir unsurudur” diyen Yılmazkaya, “ Son bir yılda borcunu ödeyemediği için ismi bankaların kara listesine alınan vatandaş sayısı 257 bin 331 kişi. Borç bataklığına saplanan vatandaşın geleceğe kaygıyla baktığı bu kötü tablodan ötürü bazı yandaşların dışında toplumun büyük bir kesimi yarınlar için ümitsiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.