Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İHRACAT BAYRAMI

2019’un Nisan ayında rekor ihracat artışı ile en fazla ihracat yapan iller arasında 5.sıraya yükselen Gaziantep ihracat artışını Mayıs ayında da sürdürdü.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2019 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 12:48
Kaynak: İHA
İHRACAT BAYRAMI

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan verilere göre Gaziantep’ten Mayıs ayında 684 milyon 031 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

İhracat verilerini değerlendiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep adını dünyanın dört bir yanına duyuran ihracatçılarımızla gurur duyduklarını ifade etti.

Mayıs ayı ihracat rakamlarının bayram yaşattığını belirten Yıldırım, “Mayıs ayı ülkemiz ihracatı için de Cumhuriyet tarihi ihracat rekorlarının kırıldığı bir ay oldu. İhracatçılarımız başarılarıyla çifte bayram yaşattı. İhracat rakamlarındaki bu güzel tablo elbette tüm sektörlere de yansıyacaktır. İhracatın yaratacağı sinerjiyi önemsiyorum. Bu rakamlar istihdam olarak, aş olarak, refah olarak kentin her alanına yansıyacaktır. Emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

Gaziantep ihracatının yılın ilk 5 ayında 3.18 milyar dolara ulaştığını kaydeden Tuncay Yıldırım, “İlimiz ihracatı Mayıs ayında 684 milyon 031 bin dolarlık ihracat ile bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10,8 arttı. Mayıs ayında sektörel bazda en yüksek ihracat 154 milyon dolar ile halı sektöründe. Halı sektörü geçen yıla göre ihracatını yüzde 13,77 arttırmış durumda. İhracatını yüzde 150 ile en fazla artıran ise kuru meyve ve mamulleri sektörü oldu” diye konuştu.

Katma değer üretmenin önemine dikkat çeken Yıldırım şunları söyledi: “Güzel olan bir başka nokta da makine ihracatımızdaki yükseliş... Makine sektörü ihracatını yılın ilk 5 ayında geçen yıla göre yüzde 88,78 oranında artırmış. Bu da bize katma değer üretmek noktasında Gaziantep’in yol almaya başladığını gösteriyor. En büyük hedefimiz ihracatta kg fiyatını arttırmak. Bu bağlamda dilerim ki yakın gelecekte Gaziantep’i katma değer noktasında üst sıralara taşıyacak yatırımlar ve işbirlikleri artar.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.