Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhracat düştü ama yerimizi koruduk

Gaziantep’in Kasım ayı ihracatı yüzde 3,7 düşüşle 565 milyon 556 bin dolar olarak gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2016 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 22:22
Kaynak: İHA
İhracat düştü ama yerimizi koruduk

İhracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, bu yıl Kasım ayında Gaziantep ihracatının, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,7 kayıpla 565 milyon 556 bin dolar olduğunu bildirdi.

Ocak-Kasım 2016 dönemi ihracatın geçen yılın on bir aylık toplamına göre binde 9 azalarak 5 milyar 707 milyon 717 bin dolar olarak gerçekleştiğini belirten Konukoğlu, Gaziantep’in hem aylık bazda hem Ocak-Kasım döneminde en fazla ihracat yapan 5. il konumunu koruduğunu anımsattı.

Küresel ticarette daralma ve yakın coğrafyamızda yaşanan sorunlar nedeniyle rekabetin her geçen gün keskinleştiğine dikkati çeken Konukoğlu, bu zorlu koşullara rağmen mücadelesinden vazgeçmeyen, ülkenin dış ticaretine katkısını sürdüren Gaziantepli ihracatçılara teşekkür etti.

Ortadoğu ülkelerinde kayba karşın, Amerika ve Avrupa Birliği ülkelerine ihracat artışının devam etmesini sevindirici bir gelişme olarak değerlendiren Konukoğlu, “’Pazar çeşitlemesine odaklanmalıyız. Bütün dünyayı bizim pazarımız olarak görmeli, fırsatları değerlendirmeliyiz. AB ve Amerika ülkelerinin yanı sıra Afrika’da ve Uzakdoğu’da ihracatçılar için ciddi potansiyel mevcut. Rekabetçi olmak ve dünya ihracatından aldığı payı artırmak isteyen firmalarımız, dış pazarların yapısına göre ürün gamını gözden geçirmeli, teknolojiye ve markaya ağırlık vermelidir’’ dedi.

GSO Başkanı Konukoğlu, ihracatın büyümeye pozitif katkısını artırmak gerektiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

‘’Dünyada büyük değişimlerin yaşandığı bu dönemde ülke olarak ekonomimizi çok daha güçlü kılmamız gerekiyor. Daha güçlü bir ekonomiye sahip olursak Türkiye’nin önünü kesmek isteyenlerin oyunlarını boşa çıkartabilir, büyüme yolculuğuna devam edebiliriz. Gaziantep olarak bizler bu noktada; hiç durmadan azimle çalışarak, daha çok üretim, daha çok istihdam ve daha çok ihracat gerçekleştirerek şehir olarak üstümüze düşenin en iyisini yapmayı sürdüreceğiz.’’

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.