Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhracat yeniden yükselişte

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Haziran ayındaki düşüşün ardından ihracatın yeniden yükseliş trendine geçtiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2019 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 00:05
Kaynak: İHA
İhracat yeniden yükselişte

2019 Temmuz ayı ihracat verilerini değerlendiren Tuncay Yıldırım, Haziran ayında 9 günlük bayram tatili nedeni ile düşen ihracatın Temmuz ayında yeniden yükseliş trendine girdiğini söyleyerek Kurban Bayramında tatilin uzamaması gerektiğine vurgu yaparak “Ekonomik ve siyasi tüm küresel gelişmelere rağmen çalışıyor ve ülke ekonomisine katkı sunuyoruz” dedi. 

Yıldırım yaptığı yazılı açıklamada şöyle devam etti: “Gaziantep, Temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17,5 artışla 664 milyon 978 bin dolar ihracat gerçekleştirdi. En fazla ihracat yapan iller arasında 6. Sıradaki yerini koruyan Gaziantep yılın ilk 7 aylık döneminde de ihracatını yüzde 9,2 arttırdı. Bu rakamlarla il ve ülke ekonomisine katkı sunan değerli ihracatçılarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Gerçekten zor bir şeyi başarıyorlar, emeklerine sağlık.”

ÜYEMİZE İHRACAT DANIŞMANLIĞI YAPIYORUZ

“Biz üyelerimize güvenli ihracat için danışmanlık yapıyoruz” diyen GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, “İhracat yapmanın kolay ve güvenli hali için danışmanlık hizmeti vermek üzere Odamızda Dış Ticaret İstihbarat Birimi oluşturduk. Hangi pazara, hangi müşteriye, hangi ürün, hangi yolla satılır sorularına yanıt bulmak için oluşturduğumuz birim ile şehrimizin ve bölgemizin dış ticaretine katkı sunmayı hedefliyoruz. Artık fiziksel sınırları kaldıran, mesafeleri tek bir tuş uzaklığına indiren e-ticaret ve e-ihracat noktasında da üyelerimize danışmanlık yapmaya hazırlanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.