Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İki eğitim kurumu güç birliği yapacak

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2021 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:41
Kaynak: İHA
İki eğitim kurumu güç birliği yapacak

Dünyada ve Türkiye’de değişen öğrenci, veli kuşağı ve bununla birlikte değişmesi ve yenilenmesi gereken eğitim-öğretim hizmetleri fikrinden hareketle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek amacıyla yola çıkan okul markası EGEBİL kaliteli yeni nesil eğitim – öğretim anlayışıyla marka şehir Gaziantep’te hizmet vermeye başlayacak. 

33 yıldır eğitim-öğretim sektörünün her alanında emek veren EGEBİL Eğitim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Tatar ile 25 yıldır Gaziantep eğitimine yön veren EGEBİL Aslan Yeni Nesil Kampüsü Kurucusu Davut Aslan basın toplantısında gazetecilerle buluştu.

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tatar bilinenin aksine eğitim sektöründe insana yönelik diğer sektörlerde olduğu gibi bir inovasyon mutfağına ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “Bu mutfağın bir okulun müdüründen öğretmenine, eğitim-öğretim modelinden kurumsal iletişimine kadar tüm ihtiyaçlarının tek bir noktadan tasarlandığı bir yapı olması ve bu “know how”ın yani bilgi birikiminin insanlarla paylaşılması gerektiğine inanıyoruz. Bundan dolayı EGEBİL, aynı zamanda akredite modeliyle büyüme yolunu seçmiş ve Türkiye’de çok kısa vadede ses getirmiş yepyeni bir eğitim-öğretim sisteminin adıdır” dedi.

KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM ÖĞRETİM TASARIMI “DNA MODELİ” TÜRKİYE’DE İLK

EGEBİL Eğitim Grubunun, hayata geçirdiği 4.nesil eğitim-öğretim anlayışının Türkiye’de bir ilk ve kıvılcım olma niteliğini taşıdığını belirten Tatar “Biz merkeze öncelikle anne, baba, çocuk, öğretmen ve paydaşların yeni nesilde neye ihtiyacı olduğunu aldık ve bütün tasarımları belli başlıklar altında tamamen buna göre oluşturduk. Dolayısıyla bu, Türkiye’de bir ilktir. Bunun örneklerinden bir tanesi “OKULHANE” modelidir. Bir tanesi, EGEBİL Beceri Okulu (EBO)’dur. Bir tanesi, konuşma odaklı İngilizce modeli “Talking Generations-TAG”dır. Bir tanesi, E-ÇAREM rehberlik iletişim modelidir. Türkiye’de artık sistemler kendini bir yere getiriyor ve biz, benzersiz “DNA Modeli”miz ile bu sistemin Türkiye’deki öncüsüyüz”

EGEBİL ‘in 4.nesil eğitim-öğretim hizmetini Türkiye’nin dört bir yanına taşıma ve geleceğin eğitim dünyasında oyun kurucu olma iddiasıyla yola çıkmış bir eğitim tasvurgu yapan Tatar, Atatürkçü, ufku geniş, öğrenilmiş çaresizlikleri olmayan ve bu sektöre gönül vermiş eğitim emekçileriyle güç birliği yaparak sağlam adımlarla ve kazan-kazan modeliyle kaliteli bir şekilde büyüdüklerini söyledi.

EĞİTİM-ÖĞRETİMDE TARİHÎ FIRSAT!

Toplantıda konuşan EGEBİL Aslan Yeni Nesil Kampüsü Kurucusu Davut Aslan ise özel öğretim sektöründe bir devrin bitip yeni bir devrin başladığı bir süreci yaşadıklarını ifade ederek 25 yıldır Gaziantep’te eğitim-öğretim alanında tecrübesi olan ve binlerce öğrenci yetiştiren biri olarak EGEBİL Okullarını Gaziantep’e taşımanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Aslan, “EGEBİL Okulları ile Gaziantep’te eğitim anlayışında yeni bir fark yaratacağımızı düşünüyorum. Bizim 25 yıllık yerel deneyimimiz ile EGEBİL Okullarının 33 yıllık ulusal tecrübesini Gaziantep’te buluşturuyoruz. Maalesef yeni okulculuğu göremeyen, görmekte direnç gösteren, çevik davranamayan kurumların kan kaybedişini üzülerek takip ediyoruz ve edeceğiz. 4. nesil okulculuğun gerektirdiği yüksek maliyetli ve rekabetçi bir yarışta eskinin biraz daha iyisini yapmaya çalışarak okulculuğu sürdürmek, bu belirsizlik döneminde büyük bir tehdit ve risk barındırıyor. Özel öğretim sektöründe artık bir devir bitti, yeni bir devir başlıyor. Bu değişim ve dönüşüm fırsatı bir daha gelmeyecek. Biz kendimizi bu sürece en iyi şekilde hazırlıyoruz”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.