Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İLAHİYATÇI CEYLAN, MERYEM SURESİ'Nİ ANLATTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, "Kur'an ve Hz. Peygamber Örnekliğinde Vahiy Sohbetleri" adlı programda ilahiyatçı Muzaffer Ceylan katılımcılara Meryem Suresi'ni anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2019 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:03
Kaynak: İHA
İLAHİYATÇI CEYLAN, MERYEM SURESİ'Nİ ANLATTI

Onat Kutlar Konferans Salonu'na düzenlenen söyleşide, İlahiyatçı Ceylan, vahiy sohbetlerinde, Kendi içerisinde anlamlı bir sırası bulunan Hadisleri ve Meryem Suresi'yle izleyicileri bilgilendirdi.

Meryem süresi öncesinde Peygamberimizden aktardığı hadiste Müslümanın iman İslam hikmet ve edep kaynağının Kur'an-ı Kerim olduğunu belirten Ceylan, Meryem Suresi'nde de insan hayatına Rahmetin nasıl ineceğini Hz. Zekeriya örnekliğinde izah etti. İlahiyatçı Ceylan, hassaten Kur'an-ı Kerim'in gündeme getirilmesi, Allah'ın eğitiminin benimsenmesi, tüm Müslümanların üst kimlik olarak Allah'ın kulu ismiyle öne çıkmaları ve bununla yetinmeleri, böylece Allah'ın yanında ismen de değer kazanacaklarını vurguladı.

Konuşmasına Kur'an-ı Kerim'le ilgili haberleri paylaşarak devam eden Ceylan, herkesin ortak gündeminde Kur'an'ın yer alması gerektiğini belirterek, insanın kendisini Kur'an-ı Kerim'de tanıyacağına dikkati çekti. Ceylan, "Kur'an-ı Kerim'in ayetlerinde gezinerek onu öğrenmeliyiz, paylaşmalıyız ve amel etmeliyiz. Kur'an-ı Kerim, Allah'ın sağlam ipidir. Edep kaynağıdır. Allah, eğitilmek, öğretilmek üzere önünde diz çökülecek kaynağı Kur'an-ı Kerim'i kıldı. Kur'an-ı Kerim'i indiren Allah'ın onun muhatabı olan insandan isteği, onu öğrenmesi, yaşaması ve kendi yaşamında uygulayarak, bunu topluma aktarmasıdır. Kendimizce anlayamadığımız, aydınlatamadığımız sıkıntıları Kur'an-ı Kerim aydınlatacaktır, anlamamıza yardım edecektir. Köprü olacaktır" dedi.

Programın ardından Ceylan, olumsuz hava koşullarına rağmen salonu dolduran katılımcılara teşekkür etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.