Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ILO HEYETİ GSO-MEM'İ ZİYARET ETTİ

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2019 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 05:55
Kaynak: İHA
ILO HEYETİ GSO-MEM'İ ZİYARET ETTİ

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından, Güney-Güney İşbirliği çerçevesinde düzenlenen çalışma ziyaretleri kapsamında ILO heyeti, Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi'ni (GSO-MEM) gezerek, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ve yönetim kurulu üyelerinden yürütülen projeler hakkında bilgi aldı.

Ürdün, Lübnan ve Irak'tan gelen 30 kişilik heyet, mesleki eğitim merkezindeki atölye ve sınıfları yerinde inceledi.

ILO ile yürütülen işbirliği çalışmalarını değerlendiren GSO Başkanı Ünverdi, "GSO ve ILO işbirliğinde Türk ve Suriyeli iş dünyasına yönelik çok önemli eğitim programları düzenliyoruz. Ayrıca, Gaziantep ekonomisinin ihtiyaç duyduğu öncelikli sektörlerden talep edilen konu başlıklarında milli eğitim sertifikalı meslek edindirme kursları gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra firmaların kapasitelerini geliştirmeye yönelik kalite, dış ticaret, entegre yönetim sistemleri, markalaşma, iş sağlığı-güvenliği ve yatırımlarda devlet destekleri konularında eğitim programları düzenliyoruz. ILO ile işbirliğimiz proje bazlı olarak artarak devam ediyor" dedi.

Suriye krizinden etkilenen Ürdün, Lübnan, Türkiye ve Irak arasında deneyim ve tecrübelerin paylaşılması ve iyi örneklerin yaygınlaştırılması amacıyla, bu ülkelerden hükümet, işçi ve işveren temsilcilerini bir araya getirecek olan programın iki çalışma ziyareti ve bir bölgesel çalıştaydan oluşması öngörüldüğü ve Türkiye ayağının 1 Şubat 2019 tarihine kadar devam edeceği bildirildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.