Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İMO'dan başsağlığı mesajı

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Yönetim Kurulu, hafta sonu meydana gelen katliam gibi kazayla ilgili başsağlığı mesajı yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2018 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 02:50
Kaynak: İHA
İMO'dan başsağlığı mesajı

İMO Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, Şube Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, pazar günü Oğuzeli ilçesinde meydana gelen kazada 8 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Elim kazada hayatını kaybedenlere yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Ayrıca kazada 19 kişi de çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz" şeklinde konuştu.

EĞİTİM VE DENETİM ÖNEMLİ

Türkiye'nin trafik kazalarına bağlı ölümlerin en fazla yaşandığı ülkelerden biri olduğuna dikkat çeken İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Çeliktürk, eğitim ve denetim sorununa dikkat çekerek şöyle dedi:

"Maalesef her yıl binlerce insanımızı trafik canavarına kurban veriyoruz. Trafik kural ve işaretlerine uyulmaması, dikkatsizlik, tedbirsizlik, aşırı hız, alkol kullanımı ve yollarla ilgili sorunlar her yıl binlere insanımızın hayatını kaybetmesine yol açıyor. Bu nedenle trafik terörü ülkenin en önemli sorunlarının başında geliyor. Sorunun çözümü için eğitim ve denetim büyük önem taşıyor. Trafik bilincinin ilkokuldan itibaren ders olarak okutulması, trafik kurallarına uymayanlarla ilgili denetimlerin de etkin bir şekilde yapılması gerekmektedir. Pazar günü meydana gelen vahim kazada da tarım işçilerinin kamyonet kasasında taşındığı görülmektedir. Trafik kurallarını ihmal edenlere karşı caydırıcı önlemlerin alınması, kural dışı hareket edenlere yönelik gerekli yaptırımların uygulanması ve trafik eğitiminin küçük yaştan itibaren verilmesi kazaların önlenmesinde etkili olacaktır."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.