Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İMO'dan Meslek içi eğitim semineri

Peikko Türkiye Genel Müdürü İnşaat Yüksek Mühendisi Cem Özer, 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe girecek olan Yeni Deprem Yönetmeliği hakkında inşaat mühendislerini bilgilendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2018 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 11:45
Kaynak: İHA
İMO'dan Meslek içi eğitim semineri

İnşaat Mühendislerinin Yenilenen deprem Şartnamesi hakkında eğitimlerinin biran önce almaları gerektiğini söyledi. Bu konuda AFAD ve Çevre Şehircilik Bakanlığı Şartname konusunda Mühendislere Eğitim verecek. Vakit geçirmeden bu eğitimlerin tüm şehirlerde vermesi gerektiğini de vurguladı.

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, üyelerini mesleki ve teknik konularda bilgilendirmek amacıyla Meslek içi eğitim toplantılarına devam ediyor. İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi'nin, "Döşeme Temellerde Zımbalamaya Dayanıklı Tasarım Üzerine Güncel Yaklaşımlar" konulu meslek içi eğitim semineri Peikko Türkiye Genel Müdürü İnşaat Yüksek Mühendisi Cem Özer'in sunumuyla gerçekleştirildi. Seminerin açılış konuşmasını yapan İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, Meslektaşlarımızın meslekte yaşadıkları sorunlarını bildiklerini ,eksik görülen konular ve yeni mühendislik teknolojileri konularında meslektaşlarımızın eğitimine büyük önem verdiklerini belirterek, depreme dayanıklı inşaatlar konusunda Türkiye'nin önde gelen uzmanlarından olan Cem Özer'i Gaziantepli mühendislerle buluşturmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. İMO Gaziantep Şubesinin toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere İMO Yönetim Kuruyu üyeleri ve çok sayıda inşaat mühendisi katıldı. Eğitim seminerinde, yeni deprem yönetmeliği ile ilgili ayrıntılı bilgi verildikten sonra, depreme dayanıklı inşaatlarla ilgili bir sunum yapıldı. Türkiye'nin deprem kuşağında olduğunun hatırlatıldığı sunumda, "Deprem değil standart dışı binalar öldürür" mesajı verildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra ABD'deki State University Of New York at Buffalo'da deprem mühendisliği alanında yüksek lisans yapan Cem Özer, 1996-2000 yılları arasında New York eyaletinde köprü projelerinde tasarım mühendisi olarak çalıştı. Özer, 2000-2004 yılları arasında Skidmore, Owings & Merrill (SOM) San Francisco ofisinde çok katlı yapıların depreme dayanıklı tasarımı ve projelendirilmesinde görev yaptı. 2002 yılında California eyaleti Profesyonel Mühendislik (P.E.) lisansını aldı.

2004 Yılında Türkiye'ye dönerek çalışmalarını ulusal ve uluslararası alanda sürdüren Cem Özer, 2009 yılında, betonarme yapıların birleşim elemanlarında Avrupa'nın lider firmalarından biri olan Peikko Group ailesinin genç üyesi Peikko Türkiye'nin kuruluşunu gerçekleştiren Özer, şirketin Genel Müdürlüğü görevini de sürdürmektedir. Deprem Mühendisliği Türk Milli Komitesi, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, Structural EngineersAssociation of California (SEAOC), Multidisciplinary Center of Earthquake Engineering (MCEER), Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH) ve International Association for Bridge and Structural Engineering (IABSE) üyesi olan Cem Özer halen Türk Deprem Vakfı Deprem Mühendisliği Milli Komitesi Yönetim Kurulunda da görev yapmaktadır.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.