Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İmza süreci başladı

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi mecliste grubu bulunmayan ve son seçimlerde yüzde 3 oy oranının altında kalan siyasi partilerin Cumhurbaşkanı adayları için gerekli olan 100 imza için süreç başladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2018 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:15
Kaynak: İHA
İmza süreci başladı

Sabah saatlerinde Gaziantep Adliyesi önünde toplanan İYİ Parti, CHP, Saadet Partisi ve Demokrat Partililer, il ve ilçe seçim kurullarının açılması ile birlikte imza vermeye başladılar. Dört partinin il ve ilçe Başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, adliye önünde imza vermek üzere gelen vatandaşları karşılayarak seçim kurullarına yönlendirdiler.

KARAKUŞ," İLK GÜN 100 BİN İMZAYI TOPLAYACAĞIZ"

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Serkan Karakuş, 9 Mayıs'a kadar sürecek süreç boyunca imzaların sabah 08.00'den akşam 20.00'ye kadar il ve ilçe Yüksek Seçim Kurullarında verileceğini belirterek," Vatandaşlarımızın bu konudaki hassasiyetlerini ve bu hassasiyeti de değerlendireceklerini biliyoruz. Partimiz için; "kurulamaz, yapılamaz, seçime giremez" denildi. Ama partimiz bunların hepsini başardı. Genel Başkanımız Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı adayı olma konusunda hiçbir problemi yok. Biz yine de bunu halkın iradesi ile başarmak istiyoruz. Halkımızın desteğini arkamıza alarak seçime girmek istiyoruz. Genel Başkanımız Meral Akşener bizden , ilk gün 100 bin imzanın toplanmasını istedi. Türkiye'ye bu mesajı vermek istiyoruz. Biz 100 bin imzayı ilk günde toplayıp bu işi bitirmek istiyoruz. Halkımızı bu konuda bize destek olarak görüyoruz ve çok büyük bir ivme yakaladık ve hızla yükseliyoruz. Vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz. İmza verme sürecinin başladığı andan itibaren vatandaşlarımızın yoğun talepleri ile karşı karşıyayız. Adliye önünde hem İYİ Parti'nin hem de CHP, Saadet ve Demokrat Parti yöneticileri ile görevlileri gelen vatandaşları karşılayarak yardımcı oluyorlar. İlk günden 100 bin imzayı toplayacağız ve 9 Mayıs'a kadar 1 Milyon'u geçeceğiz "dedi.

SUCU," BU SEÇİM ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerinin Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden birisi olduğunu, 25 Haziran sabahı Türkiye'nin yeniden parlamenter sistemle uyanacağını söyledi.

Hayri Sucu," Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak demokrasinin önünü açmak için herkesin bildiği üzere İYİ Parti'ye 15 Milletvekili verdik. Çünkü, CHP parlamenter sistemin ve demokrasinin devamından yana tavrını hiçbir zaman değiştirmedi ve bundan sonra da değiştirmeyecek. İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile birlikte çok güzel bir ittifak kurduk. Bu ittifak Türkiye'yi kurtaracak" dedi.

AKP ve MHP'nin Cumhur ittifakı adı altında birlikte seçimlere hazırlandığını, ancak CHP, İYİ Parti, Saadet ve Demokrat Parti'nin birlikte kurdukları ittifakla oyunun bozulduğunu dile getiren Sucu," Şimdi dört partinin bir araya gelerek oluşturdukları ittifak ile ilgili gerek AKP ve gerekse de MHP yöneticileri karalama kampanyası başlatıp farklı algı oluşturmaya çalışıyorlar. Ben iktidar partisi ve MHP yöneticilerine soruyorum. Siz ittifak oluşturup birlikte hareket ederken her şey normal, biz ülkenin geleceğini kurtarmak için bir araya geldiğimizde neden farklı anlamlar yüklüyorsunuz ?" şeklinde konuştu.

CÖMERT," ÜLKENİN VE MİLLETİN GELECEĞİ İÇİN BURADAYIZ"

Demokrat Parti Gaziantep İl Başkanı Ökkeş Erdal Cömert, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerinin tüm Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulunarak, " Bu ittifak ülkemize milletimize hayırlı olsun. Bir aday için bugün burada değiliz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bizim eski bir Bakanımız zaten. Biz ülkemizin, milletimizin geleceği için buradayız. İl ve ilçe seçim kurulları ile ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Demokrat Parti olarak Gaziantep'in tüm ilçelerindeki seçim kurullarında hazırlıklarımızı yaptık ve teşkilatlarımız imza vermeye gidecek vatandaşlarımızla ilgilenerek 25 Haziran sabahı demokrasi ile önetilen, parlamenter sistemin tüm unsurları ile çalıştığı bir Türkiye için çalışıyorlar" diye konuştu.

KARALAR," İYİ PARTİ, CHP, SAADET VE DEMOKRAT PARTİ OYUNU BOZDU"

Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Karalar, 24 Haziran seçimlerinin erken değil baskın seçim olduğunu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için de mecliste grubu bulunmayan partilerin önüne set çekilmeye çalışıldığını ancak bu oyunun," İYİ Parti, CHP, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin bir araya gelerek bozulduğunu söyledi.

İl ve İlçe yöneticileri ile birlikte, seçim kurullarına vatandaşları götürerek, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı gösterebilmek için 100 bin imza toplama kampanyasını başlatan İl Başkanı Karalar, " 500 bin imza imza ile Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı adayı göstereceğiz" dedi.

AKP ve MHP'nin kurduğu Cumhur ittifakına katılmaları için kendilerine de teklif geldiğini ifade eden Mehmet Karalar," AKP ve MHP bir araya gelerek Cumhur ittifakı adı altında seçimlere girecek. BBP'de bu ittifakta yerini almak istiyor ama parti amblemi kabul edilmedi. Daha önce de bize ittifak teklifi için geldiler ama partimizin ambleminin ittifakta yer almayacağını ifade ettiler. Bunun üzerine gelen teklifi kabul etmedik. Saadet Partisi ilkelerle siyaset yapan bir partidir. Ne olursa olsun meclise girelim mantığı ile siyaset yapmıyoruz. Şu anda Türkiye her alanda çok zor bir süreçten geçiyor. Bizim, ülkemizi bu zor süreçten nasıl çıkartırız diye hareket edip, çözüm önerilerini ortaya koymamız lazım. Şu anda özellikle Saadet Partisi için, AKP tarafından farklı bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Biz ülkemizin geleceği için bir ittifakın içerisinde yer alıyoruz. Biz buna ittifak da demiyoruz, seçim işbirliği diyoruz. Oysa AKP'nin ittifak teklifini ben şöyle değerlendiriyorum," Bir denizin kıyısındasınız, karşı tarafın büyük bir filikası var. Size, bu filikaya binebilirsin ama yüzde yüz bana tabi olman şartıyla. Aksi halde seni denize atar ve boğarım" diyor. Biz 24 Haziran seçimlerine iktidar partisi ve Cumhurbaşkanı gibi bir milli mücadele, bir kurtuluş savaşı gözü ile bakmıyoruz. Biz, toplumun kucaklaşmasını, birlik beraberliğinin sağlanması için mücadele veriyoruz. Kimseyi ötekileştirmeden, dışlamadan, iç ve dış düşmanlara karşı birlikte olmak için siyaset yapıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.