Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnovatif fikirler HKÜ’de hayat bulacak

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kalyoncu Teknoloji Transfer Ofisi (KALİTTO) tarafından geçen senelerde “Siber Güvenlik ve Akıllı Yaşam” adıyla gerçekleştirilen “Hackathon” etkinliği, bu sene “GastroBilişim” adı altında yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2018 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 17:45
Kaynak: İHA
İnovatif fikirler HKÜ’de hayat bulacak

BU YIL Kİ TEMA GASTROBİLİŞİM          

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Kalkınma Ajansı, Gaziantep Üniversitesi ve Kalyoncu İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenecek Hackathon’un teması Gastronomi olarak belirlendi. Gastrobilişim adı ile gerçekleştirilecek etkinlikte, Gaziantep’in zengin gastronomi kültürünün bilişim teknolojileri ile desteklenmesi, yeni yazılım ve donanımların geliştirilerek şehrin tanıtımına katkıda bulunulması amaçlanıyor.

30 Mart-1 Nisan 2018 tarihlerinde gerçekleşecek ve 48 saat sürecek olan, takımlar halinde maksimum 45 kişinin katılması planlanan programa, etkinlik teması ile ilgili tecrübe paylaşımların yapılacağı panel ile başlanacak. Program esnasında temel ihtiyaçların yanı sıra, ihtiyaç duyulması halinde gerekli teknik teçhizat, kırtasiye ekipmanları ve danışman desteği sağlanacak. Çoğunluğu Gaziantep Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencilerinden oluşan katılımcılar, alanında uzman kişiler tarafından profesyonel iş hayatında karşılaşılan zorluklar ve fırsatlar hakkında bilgilendirilecek.

YAZILIM TEKNOLOJİLERİ ÜRETİLECEK

Katılımcıların sahip oldukları yetkinlikleri ne yönde geliştirmeleri gerektiği hakkında öngörülerinin oluşması hedeflenen etkinlikte, öğrencilerin ekip çalışması ile iş hayatlarında, büyük projelere kolayca entegre olabilmeleri ve inovatif fikirlerini hayata geçirebilmeleri amaçlanıyor.

Bilişimin kültür ile destekleneceği ve yazılım teknolojilerinin üretileceği Hackathon’un son gününde, geliştirilen projeler takımlar tarafından sunularak jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek dereceye girenler ödüllendirilecek.

Takımlar, proje fikirleri çıktılarının uygun bulunması durumunda Kalyoncu İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi hizmetlerinden faydalanarak ürünlerinin ticarileştirilmesi konusunda destek alabilecekleri hackathon’da katılımcıların farklı kültürlere karşı duyarlılıklarının arttırılması ve her alanda beliren teknolojik gelişmeleri hayatlarının her noktasına uygulamaları hedefleniyor.

HACKATHON NEDİR?

Hackathon, 1990'larda ortaya çıkan maraton ve hack kelimelerinin harmanlaştırılması ile oluşan bir kavram olarak nitelendiriliyor. Ortak bir konuya ilgi duyan genellikle bilgisayar programcılarının, belirli bir sürede kendilerine verilen konu ile ilgili yoğun bir şekilde yazılım projelerinin geliştirilmesi amacıyla diğer takımlar ile rekabet içerisinde bulunduğu bir olay olarak açıklanıyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.