Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Iraklı iş adamları ve Gaziantepli sanayiciler buluştu

Gaziantep-Irak İş ve Yatırım Forumu kapsamında Iraklı iş adamları ve Gaziantepli sanayiciler, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2017 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 10:54
Kaynak: İHA
Iraklı iş adamları ve Gaziantepli sanayiciler buluştu

Toplantıda konuşan Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, “Türkiye ile Irak arasında çok köklü bir ticari bağ var. Amacımız mevcut durumu daha ileri noktalara taşımaktır” dedi.

Gaziantep’in Türkiye’nin ihracatta 5’inci büyük şehri olduğunu belirten Konukoğlu, sanayi ile ilgili her türlü ürünün kolaylıkla temin edilebileceğini söyledi.

Irak ile Türkiye arasında çok köklü bir bağ olduğuna dikkat çeken Konukoğlu, “Irak ile tarihe dayalı ilişkilerimiz var. Ticari ve sosyal ilişkilerimiz güçlü bir geçmişe sahip. Körfez Krizi döneminde Gaziantepli sanayiciler olarak bütün riskleri göze alıp Irak’a ihracata devam ettik” dedi.

Irak ile ilişkilerde mevcut ticari durumu daha ileri noktalara taşımak için kendileri açısından gerekeni yapmaya hazır olduklarına işaret eden Konukoğlu, “Açılışına Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in de katıldığı Gaziantep-Irak İş ve Yatırım Forumu’nun, iki ülke için yeni işbirliklerinin ortaya çıkması açısından hayırlı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Kerkük Ticaret Odası Başkanı Sabahaldain Mohammed Tawfeq Alsalihi de kendilerini Gaziantep'te ağırlayan yetkililere teşekkür ederek, “Gaziantep'in yaptığı ihracatta Irak önemli bir paya sahip. Irak, bölgede önemli yatırım adalarından birisi. Gaziantep'teki tüm sektör temsilcilerini bölgemize bekliyoruz. Ev sahipliğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gaziantep OSB Başkanı Deniz Köken de heyete sunum eşliğinde Gaziantep sanayisi ile ilgili bilgiler verdi.

Konuşmanın ardından Iraklı heyet, OSB'deki fabrikaları ziyaret ederek, buradaki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Toplantıya, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Özpolat, sanayiciler ve işadamları katıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.