Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İş dünyasına bürokrasi desteği

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Ticaret Odası Meclisi toplantısına katılarak meclis üyeleriyle görüş alışverişinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2018 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:27
Kaynak: İHA
İş dünyasına bürokrasi desteği

Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Hilmi Teymur ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım’ın daveti üzerine Gaziantep Ticaret Odası’nın Eylül ayı meclis toplantısına iştirak eden Vali Yerlikaya, şehrin gündemine ilişkin görüş ve önerilerini meclis üyeleriyle paylaştı.

Gaziantep’in güvenlik, eğitim, sağlık, spor, göç ve ulaşım gibi birçok konuda görüşlerini bildiren Vali Yerlikaya; “Değerli dostlar. Göreve geldiğimden bu yana 4. Kez bir araya geldik. Eskilerin tabiri ile hasbihal ettik; birçok konuda fikir alışverişinde bulunduk.

Geçtiğimiz hafta da Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül ve Ziraat Bankası Genel Müdürümüz ve aynı zamanda Bankalar Birliği Başkanımız Hüseyin Aydın beyefendi şehrimize gelerek, sanayicilerimizle bir araya geldik. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumu hemşerilerimizle birlikte değerlendirdik. Hem sanayicilerimizin, hem de tacirlerimizin finansla ilgili sıkıntıları nedir? Bankalarla olan diyalogları ne durumda, bunlarla ilgili faydalı bir buluşma gerçekleştirildi. Güzel bir toplantı oldu. Bunun devamını da getireceğiz inşallah.

Gazi şehrimiz 6,7 milyar dolar ihracat gerçekleştiren bir şehir. Daha da önemlisi 13 milyar dolarlık bir ihracat hacmi olan ve bunu yönetme kabiliyetine sahip olan bir şehir. Hepiniz ferasetli, basiretli gücünüzü bilen tacirlersiniz. Sizlerle birlikte bu şehir ve bu ülke için çalışmaktan dolayı ayrıca gurur duyuyor ve bu istişarelerimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Şehrimizin gündemine ilişkin hususlarda sizlerden gelecek her türlü öneri ve tavsiyeyi değerlendireceğimizden endişeniz olmasın. Birlikte düşünüp, birlikte çalışıp, birlikte başaracağız” dedi.

“GAZİANTEP VALİLER BAKIMINDAN ŞANSLI”

Meclis toplantısının açılışında konuşan Teymur, yeni dönem meclisi olarak Vali Ali Yerlikaya’yı GTO’da konuk etmekten büyük onur duyduklarını belirterek, “Biz her zaman şunu söylemişizdir: Gaziantep, valiler bakımından şanslı bir ildir. Sayın Valimiz göreve başladığı Mart 2015’ten bu yana herkesin sevgi ve saygısını kazanmış, iş dünyasına öncülük ederek birçok proje ve önemli çalışma başlatmıştır. Kentin güvenliğinden eğitime, turizminden tanıtımına birçok alanda Valimizin çok önemli çalışmaları var. İş dünyasını ilgilendiren birçok konuda Sayın Valimiz sorunlara önemle eğilerek Gaziantep ekonomisine direkt katkılar sağlamaktadır. Bütün bu çalışma ve katkılardan ötürü GTO Meclisi olarak kendilerine teşekkür borçluyuz. Önümüzdeki dönemde de yeni başarılara imza atacaklarına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

YILDIRIM: “GÜÇLÜ EKONOMİNİN FORMÜLÜ: ÜRETİM-İHRACAT-TEKNOLOJİ”

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Oda faaliyetlerinin yanı sıra kent ve ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Son günlerde ekonomide hem olumlu hem de olumsuz gelişmelerin yaşandığını, ekonomi yönetiminin aldığı tedbirler ve uygulamaların sonucunda en kısa sürede toparlanma beklediklerini vurgulayan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım, “Son aylarda döviz kurlarında yaşanan hareketlilik bizi çok da istemediğimiz bir konuma getirdi. Ekonomi yönetimi çeşitli tedbirler alarak yol haritası belirliyor. 2019-2021 yıllarını kapsayan ve “Dengelenme, Disiplin ve Değişim” olmak üzere üç sacayağına oturtulan Yeni Ekonomik Program’ın reel sektörün önünü açmasını, toplum refahını artırmasını umut ediyoruz. Programın hedeflerini incelediğimizde bunların gerçekçi ve ulaşılabilir hedefler olduğunu gördük” dedi.

Gaziantep’in ekonomide ülkeye moral ve motivasyon kaynağı olduğunu, güçlü bir ekonominin formülünün üretim, ihracat ve teknolojiden geçtiğini belirten GTO Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım, “Ekonomide yaşanan problemleri çok iyi biliyoruz, bunların çözümü için çalışma ve girişimlerimizi sürdürüyoruz. İçinde bulunduğumuz durumdan çıkış yolu üretim, ihracat, teknoloji ve tasarruftur. Sorunları aşmak için daha fazla üreteceğiz, ithal ettiğimizden daha fazla ihraç edeceğiz ve en önemlisi harcamak yerine tasarrufu tercih edeceğiz. Büyümemizin formülü budur.” şeklinde konuştu.

Vali Ali Yerlikaya’ya Meclis Başkanı Hilmi Teymur ve Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım tarafından bir ziyaret anısı takdim edildi.

 

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.