Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşbirliği ve güç birliği oluşturmalıyız

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve ekibi tarafından Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü ve GAÜN Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz’a makamında ziyaret ve toplantı gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2018 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 18:02
Kaynak: İHA
İşbirliği ve güç birliği oluşturmalıyız

Gaziantep Üniversitesi’nde ciddi bir potansiyel olduğunu kaydeden Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “Gaziantep Üniversitesi bizim hami Üniversitemizdir. İki organizmayı konuşturmak gerekiyor. Birlikte işbirliği ve güç birliği modeli geliştirirsek her iki kurumun ve şehrin fayda göreceğine inanıyorum. Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak, güçlü olduğumuz alanlar var. Amerika Silikon Vadisinde Ofisimiz var. Akıllı bina, Endüstri 4.0 ile ilgili geliştirdiğimiz çalışmalar var. Gaziantep Üniversitesinin de Üniversite sanayi ortak çalışmaları ve transfer ofisi üzerinden yaptığınız başarılı çalışma alanları var. Her iki Üniversitede bulunan KALİTTO ve TARGET teknoloji transfer ofislerinin birlikte çalışmaları durumunda ortaya güzel bir sinerjinin çıkacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR MODEL GELİŞTİRMEK GEREKİYOR

Ziyarette ev sahipliği yapan Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu MYO Müdürü ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite endeksinde tüm Üniversiteler içinde 15. Devlet Üniversiteleri içinde ise 9.sırada yer almaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi: “Hedefimiz daha da yukarılara çıkmak. Bunun için geliştirdiğimiz model ve TARGET teknoloji transfer ofisi üzerinden yaptığımız faaliyetleri Hasan Kalyoncu Üniversitemiz ile paylaşarak güç birliği yapmanın Üniversitelerimize, şehrimize ve ülkemize katma değer sağlayacağına inanıyorum. Tabii burada önemli olan kişilerden bağımsız sürdürülebilir bir model geliştirmek. Şu anda Teknoloji Transfer Ofisi olarak Adıyaman ve İskenderun Teknik Üniversitesi’ne hizmet veriyoruz. Bu iki üniversite verdiğimiz desteklerle, bir Teknoloji Transfer Ofisinin neler yapılması gerektiğini çok iyi biliyorlar. Bu bilincin ve kültürün yerleşmesinde önemli katkılarımız oldu. Gaziantep Üniversitesi TargeT Teknoloji Transfer Ofisindeki arkadaşlarımız da belirli bir yetkinliğe ulaşmış durumda. Personellerimize sürekli eğitimlerle gelişimlerine destek veriyoruz. İki üniversitenin Teknoloji Transfer Ofislerinin birlikte iş yapabilme konusunda ilk adımları atmış oluyoruz. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü olarak ziyaretinizden duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim”

Toplantıya Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Hasan Kalyoncu Üniversitesi İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi (Kalitto) Sorumlusu Cengiz Helvacıkara, Kalitto Proje Sorumlusu Mete Yılmaz, GAÜN Naci Topçuoğlu MYO Müdürü ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, GAÜN TargeT Teknoloji Transfer Ofisi Akademik Danışmanı ve Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Kılıç ve GAÜN TargeT Teknoloji Transfer Ofisi İletişim Uzmanı Gamze Erden katıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.