Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşkur Suriyeliler için gönderilen paraları nerelere harcıyor?

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Suriyeli mültecilerin topluma entegrasyonu için İŞKUR’un banka hesaplarına gönderilen paranın ve bu paradan yapılan harcamaların kayıt altına alınmadığı yönündeki Sayıştay raporlarını TBMM gündemine taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2017 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:06
Kaynak: İHA
İşkur Suriyeliler için gönderilen paraları nerelere harcıyor?

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Suriyeli mültecilerin topluma entegrasyonu için İŞKUR’un banka hesaplarına gönderilen paranın ve bu paradan yapılan harcamaların kayıt altına alınmadığı yönündeki Sayıştay raporlarını TBMM gündemine taşıyarak Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na “Suriyeli mültecilerin topluma entegrasyonu için kurumun banka hesaplarına gönderilen paranın kayıt altına alınmamasının nedeni nedir?” diye sordu.

CHP’li Gökdağ, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Kamu kurumlarına ilişkin hazırladığı denetim raporlarında birçok resmi kurumun mali hesaplarında milyarlarca lirayı bulan usulsüzlüğe işaret eden Sayıştay’ın, İŞKUR’un hesaplarının da doğru ve güvenilir olmadığını açıkladığını söyleyen Gökdağ, Yurttaşın iş bulmak ümidiyle başvurduğu Türkiye İş Kurumu’nun Sayıştay Raporlarında Suriyeli mültecilerin topluma entegrasyonu için kurumun banka hesaplarına gönderilen paranın ve bu paradan yapılan harcamaların kayıt altına alınmadığı tespit edilmiştir” dedi.

Gökdağ, “Suriyeli mültecilerin topluma entegrasyonu için kurumun banka hesaplarına gönderilen paranın kayıt altına alınmamasının nedeni nedir? Türkiye İş Kurumu’nun banka hesaplarına Suriyelilerin entegrasyonu için gönderilen toplam para miktarı ne kadardır? Bu paradan Suriyeliler için hangi İŞKUR İl Müdürlüğüne ne kadar para aktarılmıştır? Bu paradan nereye, ne kadar harcama yapılmıştır? Bu paranın ne kadarı Suriyeli mültecilerin entegrasyonunda kullanılmıştır?sorularını gündeme taşıdı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.