Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İSPANYOL DEVİ EL CORTE INGLES’İN GÖZÜ GAZİANTEP HALISINDA

Avrupa Birliği Türkiye Ticari Entegrasyonu Destekleme Projesi kapsamında 10-15 Kasım tarihlerinde Gaziantep Ticaret Odası tarafından İspanya’ya düzenlenen çalışma gezisi meyvelerini vermeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2020 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 22:53
Kaynak: İHA
İSPANYOL DEVİ EL CORTE INGLES’İN GÖZÜ GAZİANTEP HALISINDA

Çalışma gezisinde Sevilla Ticaret Odasında yapılan temaslar neticesinde ortak çalışma anlaşmasına varılan dünyanın en büyük üçüncü mağazalar zinciri El Corte Ingles satın alma heyeti Gaziantep’e gelerek 16 halı firmasını ziyaret etti.

Satın alma heyetinin Gaziantepli halı firmalarına yaptığı ziyarete değinen GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, böyle iş birliklerinin oldukça önemli olduğunu belirtti.

İspanyol dünya devi El Corte Ingles’in bu ziyaretiyle 2020 yılı itibariyle Gaziantepli halı firmalarından satın alma yapacağını ifade eden Başkan Yıldırım açıklamalarına şöyle devam etti:

“Her zaman yeni pazarların önemine dikkat çekiyoruz. Dünyanın dört bir yanına ihracat gerçekleştiren hemşehrilerimizle övünüyoruz. Şehrimizin bu ihracat başarısını devam ettirebilmek için de var gücümüzle lobi çalışmaları yapıyor, yurt dışı çalışma gezilerimizle yeni bağlantılar kurmaya çalışıyoruz. İşte bu çalışmalarımızın neticesi olarak da 1403 lokasyonda, 90 bin çalışanı ve yaklaşık 16 milyar Euro'luk cirosuyla dünyanın en büyük üçüncü mağaza zinciri olan El Corte Ingles’in satın alma heyeti şehrimize gelerek ön incelemelerde bulundu. Umuyoruz ki bu bir adım olur ve artarak yıllar süren iş birliklerine vesile olur. Dünyanın halısını üreten Gaziantep’in ürünleri en iyi lokasyonlarda satılmaya layıktır.”

Avrupa Birliği Türkiye Ticari Entegrasyonu Destekleme Projesi kapsamında Sevilla Ticaret Odası ile yapılan iş birliği neticesinde bu fırsatın ortaya çıktığını ifade eden Yıldırım, “Yaptığımız uluslararası projelerle üyelerimize yönelik yeni pazarlar ve fırsatlar için çalışmalarımız durmaksızın devam edecek.” dedi.

Gaziantep Ticaret Odasına gerçekleştirdikleri ziyaret sonrasında halı firmalarını yerinde inceleyen El Corte Ingles satın alma heyetinde Francisco Javier García - Conde González del Val, Cesar Martinez-Olivares ve Evgin Özbalta yer aldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.