Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"İŞSİZ VE İCRALIĞIZ!"

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “Vatandaşların bankalara ve finans şirketlerine olan tüketici kredisi ve kredi kartı borcu 700 milyar liraya kadar yükseldi” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2021 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 08:24
Kaynak: İHA
"İŞSİZ VE İCRALIĞIZ!"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yılmazkaya, AKP Hükümetinin 19 yıllık iktidarındaki yanlış ekonomik politikalarının bedelini vatandaşın ödediğini vurguladı.

Yılmazkaya, “İşte Türkiye’nin ekonomik tablosu bu” diyerek iktidarın yanlış uyguladığı ekonomik politikaları eleştirdi.  

“Türkiye ortalamasının üzerinde işsizlik oranının yaşandığı "şampiyon şehir" denilen Gaziantep ilinde insanlarımız evine ekmek götüremiyor” diyen Yılmazkaya, “Vatandaş işsizlikle mi uğraşsın, borçlarla mı uğraşsın, faizlerle mi uğraşsın yoksa icralarla mı?” sorularını AKP Hükümetine yöneltti.

Meclis Genel Kurulunda önemli değerlendirmelerde bulunan Yılmazkaya, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Ülkede işsizlik almış başını gidiyor. İcra daireleri dosyalarla, muhtarlıklar icra tebligatlarıyla dolmuş taşıyor, muhtarlıklarda tebligatları koyacak yer kalmadı. Türkiye ortalamasının üzerinde işsizlik oranının yaşandığı "şampiyon şehir" denilen Gaziantep ilinde insanlarımız evine ekmek götüremiyor” dedi.

4,5 AYDA 2 MİLYON 750 BİN YENİ İCRA DOSYASI AÇILDI!

Yılmazkaya, “Vatandaşların bankalara ve finans şirketlerine olan tüketici kredisi ve kredi kartı borçları 700 milyar liraya kadar yükseldi. Bu yıl 1 Ocak-15 Mayıs günleri arasında sadece icra ve iflas dairelerine UYAP üzerinden gelen icra ve iflas dosyası sayısı 2 milyon 750 bin oldu. İcra dairelerinde derdest edilen dosya sayısı ise bir yıl öncesine göre 1 milyon 350 bin artarak 22 milyona dayandı. "Şampiyon şehir" denilen Gaziantep'te hemşerilerim işsizlikle mi uğraşsın, borçlarla mı uğraşsın, faizlerle mi uğraşsın yoksa icralarla mı? Borcunu ödeyemeyen, evine ekmek götüremeyen vatandaşlar intihar ediyor, neyin şampiyonu? Bu durumun tek sorumlusu ise ülkedeki kötü siyasi yönetimdir ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.