Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"İTTİFAK ORTAĞIMIZ CHP'DEN DESTEK GÖREMEDİK"

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Serkan Karakuş, 31 Mart yerel seçimlerinde ittifak yaptıkları Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kendilerine tam destek vermediğini ancak buna rağmen oylarını artırdıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2019 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 00:44
Kaynak: İHA
"İTTİFAK ORTAĞIMIZ CHP'DEN DESTEK GÖREMEDİK"

Mehmet Serkan Karakuş, CHP'nin kazandığı ilçeler Araban ve Karkamış'ta yapılan ittifak anlaşmasına bağlı kalarak İYİ Parti'nin yüzde yüz destekle çalıştığını ancak bunun karşılığında CHP'den kendilerine gerekli desteğin verilmediğini ifade ederek," Biz İYİ Parti olarak ittifak anlaşmasının gereğini seçim çalışmaları kapsamında en iyi şekilde yerine getirdik. Bunun sonucunda da Araban ve Karkamış'ta İttifak adaylarımız Belediye Başkanlıklarını kazandı. Ancak, bizim aday çıkardığımız yerlerde ise CHP'den aynı desteği alamadık. Seçime girdiğimiz tüm ilçelerde İYİ Parti'nin adayları büyük bir özveri ile çalışıp AKP adayları ile başa baş mücadele etmelerine rağmen, maalesef arzu ettiğimiz sonuçları alamadık." diye konuştu.

"31 Mart seçimlerinde AKP adayların, belediyenin tüm imkanlarını kullanarak adaletsiz bir propaganda yaparken, İYİ Parti'nin ise her türlü imkansızlıklara rağmen oylarındaki artış artık Türkiye'nin umudu olduğunun bir göstergesidir" dedi.

İYİ Parti'nin, uzun yıllar Türk siyasi tarihindeki yerini alacağını ifade eden Karakuş Seçimlerin artık geride kaldığını ve ilçeleri tek tek analiz edeceklerini dile getirdi," Seçimler hatasıyla, sevabıyla artık geride kaldı. Biz İYİ Parti olarak tüm ilçelerimizi tek tek analiz ederek seçmenin verdiği mesajları alacağız ve bu mesajlara göre bir çalışma yapacağız" şeklinde konuştu.

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Serkan Karakuş, Nurdağı'nda yapılan usulsüzlüklerden dolayı seçimin iptal edilmesi gerektiğini sözlerine ekleyerek," Nurdağı'nda yapılan usulsüzlüklerden dolayı yaptığımız itirazlar hem İlçe ve hem de İl Seçim kurulları tarafından reddedildi. Ancak Türkiye'de hukukun üstünlüğüne inanılıyorsa Nurdağı seçimlerinin iptal edilmesi gerekiyor" dedi. Ayrıca Karakuş, seçimlerin asayiş bakımından olumlu bir şekilde tamamlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek," 31 mart yerel seçimlerinin asayiş içerisinde tamamlanması için ellerinden gelen çabayı göstererek bizlere huzurlu bir seçim ortamı sağlayan Sayın Valimiz, Emniyet Müdürümüz, ilçe kaymakamlarımız ile Emniyet teşkilatına, parti teşkilatlarım ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.