Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İyi Parti Şehitkamil’de Meral Yıldız adaylığını açıkladı

İYİ Parti Gaziantep teşkilatında il ve ilçe kongreleri için geri sayım devam ederken, Meral Yıldız Şehitkamil İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2020 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 02:18
Kaynak: İHA
İyi Parti Şehitkamil’de Meral Yıldız adaylığını açıkladı

Yıldız, adaylık kararını alırken, partililer ile geniş bir istişarelerde bulunduğunu ve büyük bir destek aldığını belirtti. 

PARTİ İÇERİSİNDEKİ KIRGINLIKLARI ORTADAN KALDIRACAĞIZ

2 Şubat’ta yapılacak kongreye artık sayılı günler kaldığını ve arkadaşları ile birlikte çalışmalara başladıklarını ifade eden Meral Yıldız,” İYİ Parti’de ayrışmaların küskünlüklerin olduğunu ve daha fazla zaman kaybetmeden birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiği gördük. Bunun içinde arkadaşlarımızla birlikte elimizi taşın altına koymaya karar verdik. İYİ Partililerle yaptığımız istişarelerde büyük destek aldık ve aday olmaya karar verdik. Ülkemize ve Partimize hayırlı olsun” dedi.

Hedeflerinin İYİ Parti’nin projelerini ve programlarını toplumun tüm kesimlerine en ince ayrıntısına kadar anlatıp iktidar meşalesini Şehitkamil’den yakmak olduğunu dile getiren Yıldız,” Delege arkadaşlarımız görevi bize verdikleri takdirde, İYİ Partiye gönül vermiş tüm arkadaşlarımızla birlikte partimizin projelerini, ülkenin geleceğine yönelik programlarını gece gündüz demeden toplumun tüm kesimlerine en ince ayrıntısına kadar anlatacağız. İYİ Parti’nin iktidar yürüyüşünün meşalesini Şehitkamil’den yakacağız” diye konuştu.

Meral Yıldız, kongrenin demokratik kurallar çerçevesinde bir şölen havası içerisinde geçmesini beklediğini vurgulayarak,” 2 Şubat’ta yapılacak kongrenin partimize yakışır bir şekilde demokrasinin tüm kurallarının işletildiği bir şölen havası içerisinde geçmesini diliyorum. Çünkü, ben ve aday olacak diğer arkadaşlarımızın tek hedefi partimizi daha iyi yerlere taşımak olmalı. Ben bu konuda söz veriyorum. Delege arkadaşlarımız teveccüh gösterip bizi seçtikleri takdirde İYİ Parti’nin bayrağını en yüksekte dalgalandırmak, öncelikle parti içerisindeki barışı sağlayacağız. El ele vereceğiz, tek yumruk olacağız. Gerek genelde, gerekse de yerelde muhalefet görevimizi layıkıyla yerine getireceğiz. Yeni projelerle, ilimizin, ilçemizin sorunlarına, kanayan yaralarına parmak basacağız ve sorunların çözümüne katkı sunacağız. Kavga ederek, insanların dışlayarak, küçük olsun benim olsun anlayışından uzak, benim ülkem, benim şehrim ve benim ilçem diyeceğiz” şeklinde konuştu.

İLK KADIN BAŞKAN OLMA YOLUNDA

2 Şubat’ta yapılacak kongrede seçildiği takdirde Gaziantep İYİ Parti’de görev alan ilk kadın başkan olacak Meral Yıldız, aday olma sürecinde önceki yönetim kadrolarında görev alan partililerle istişarelerde bulunduklarını sözlerine ekleyerek,” Sorumluluğumun farkındayım. Her ihtimalde aday olmanın verdiği gururu yaşamaktayım. Bayram havasında, kaybedenin olmadığı örnek bir kongre süreci yaşamayı diliyor, olağan kongremiz in İYİ partimize Gaziantep’ imize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

İSMAİL ER’DEN TAM DESTEK

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Şehitkamil İlçe Başkan adaylığını açıklayan ve çalışmalarını sürdüren İsmail Er, adaylıktan çekildiğini ve Meral Yıldız’a tam destek vereceğini belirtti.

Yıldız ve ekibi ile yaptıkları görüşmeler üzerine böyle bir karar aldığını ifade eden İsmail Er,” İYİ Parti Şehitkamil İlçe Başkanlığına aday olduğumu geçtiğimiz günlerde açıklamıştım. Bu yönde de çalışmalarımı sürdürüyordum. Meral Yıldız kardeşimiz de aday olacağını belirterek gücümüzü birleştirme, birlikte hareket etme teklifi getirdi. Yaptığımız görüşmelerde birleşme kararı aldık ve adaylığımı geri çekerek Meral Yıldız’a destek verme kararı aldım. Ülkemize, şehrimize ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.

MERAL YILDIZ KİMDİR ?

1981yılında Gaziantep doğdu, iktisadi ve idari bilimler fakültesi Kamu yönetimi mezunu.

Memur eşi, ev hanımı, iki çocuk annesi

Gaziantep’in ilk yerleşim yerlerinden olan Şehreküstü semtinde dünyaya gelen Meral Yıldız, İYİ Parti’nin kurulması ile 24 Haziran seçimlerine kadar gönüllü saflarda çalışmalarda bulundu.

24 Haziran 2018 Milletvekili seçimlerinin ardından İl Yönetimine seçildi ve yaklaşık 1 yıl Partinin il sekreterliği görevini yürüttü.

31 Mart 2019 Yerel seçimlerinin ardından İl yönetiminin değişmesi üzerine yeni yönetimde görev almadı ancak gönüllü olarak İYİ Parti için çalışmalarına devam etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.