Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İyi Parti’ye bilişimci aday

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı İlker Bay, hiçbir menfaat, koltuk ve makamın Türkiye'nin iyiliğinden daha önemli olmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2018 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 16:11
Kaynak: İHA
İyi Parti’ye bilişimci aday

Bay, "Millet İttifakı statükoyla mücadele ediyor. Ortada halkın statükoyla mücadelesi var. Statüko mevcut düzenden beslenen az yada çok onlar bu statükoyu korumak için savaşacağız diyorlar. Bizde bu statükoyu yıkmak için çalışacağız ve çabalayacağız" dedi.

24 Haziran'da yapılacak Milletvekili seçimleri öncesi İYİ Parti'den Milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan İlker Bay, 25 Haziran sabahı Türkiye'nin Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı, İYİ Parti'nin iktidarına uyanacağını kaydetti.

20 yıllık siyesi birikimi Gaziantep'in ve Türkiye'nin çıkarları doğrultusunda kullanmak için aday adayı olduğunu söyleyen İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı İlker Bay, İYİ Parti'de aday olup olmamak hiç önemli değil. Seçim sonuna kadar Türkiye'deki değişimin gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 20 yıldan bu yana siyasi çalışmaların içerisinde bulunduğunu, bir çok projenin oluşturulmasının içerisinde bulunduğunu ifade eden Bay "20 yıldır siyasetin içindeyim. Ankara'da aktif olarak siyaset yaptım. Siyaseti kendi şahsım için değil daha çok kampanyalar yaptım. Benim uzmanlığım siyasi seçim kampanyası. Bilgisayar mühendisiyim. Türkiye'deki ilk internet ve sosyal medyayı kullanarak seçim kampanyasını ben yaptım. Milliyetçi Hareket Partisi'nin genel seçim kampanyasını yaptım. Mansur Yavaş'ın Ankara'daki seçim kampanyasını yürüttüm" diye konuştu.

Gençliğinden beri MHP'de siyaset yaptığını son yıllarda MHP'de değişimin engellendiğini ifade eden İlker Bay, şöyle konuştu: " Ülkemiz kritik bir dönemden geçiyor. Ben MHP'de 18 yıl boyunca koşturdum ve çalıştım. Daha sonra büyüklerimiz MHP'deki değişime imkan vermeyince farklı bir yol seçtik. MHP'dekiler değişimi zorladılar daha sonra engellediler. Bundan dolayı yeni bir parti kurulması ihtiyacı ortaya doğdu. Bizde ilk günden beri MHP içindeki muhalefetle hareket ettiğimizden dolayı İYİ Parti'de siyaset yapmaya karar verdik."

İYİ Parti'den milletvekili aday gösterilmese bile seçim sonuna kadar adaymış gibi çalışacağının sözünü veren Bay, " Erken seçim kararı alınıncaya kadar aktif siyaset gündemim de yoktu. İYİ Parti'de aday olup olmamak hiç önemli değil. Seçim sonuna kadar Türkiye'deki değişimin gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu seçimde muktedirlerin en büyük kozu korkutmak. İnsanlara korku salarak sindirmeye çalışıyorlar. Biz korkarsak herkes korkar. Bugüne kadar insanlar arkamızdan geldi. Bizim de korkmamamız lazım meydanlara çıkmamız lazım. Gaziantep'te büyük bir ailenin mensubuyum. Biz olursak bizimle birleri mutlaka olacak. Aday olup olmamak önemli değil tarafımızı ve niyetimizi belli edeceğiz. Bu süreçte bir kişiyi dahi etkileyebilirsem bu kazançtır" dedi.

İYİ Parti'ye gösterilen ilgi ve alakanın kendileri için gurur verici olduğunu ifade eden Bay, Millet İttifakı'nın statükoyla mücadele ettiğini söyledi. İlker Bay, " İktidar partisi olmamamıza rağmen en çok aday adaylık başvurusunun yapıldığı parti İYİ Parti. Tüm baskı ve korkutmalara rağmen insanlar geliyorsa demek ki büyük bir başkaldırı var demek. Bu ciddi bir başarı. Türk insanı korkutmaya gelmez. Korkularından da elbette bir gün kurtulur. Bizim ailemiz hiçbir zaman hain çıkarmamıştır. Bu iktidar aslında güzelliklere de vesile oldu. Ortak paydalarımızda birleşmemize vesile oldu. Bu iktidar bu ülkeye Atatürk'ü tekrar sevdirdi, Atatürk'ü tekrar anlamasını sağladı. Millet İttifakı statükoyla mücadele ediyor. Ortada halkın statükoyla mücadelesi var. Statüko mevcut düzenden beslenen az yada çok onlar bu statükoyu korumak için savaşacağız diyorlar. Bizde bu statükoyu yıkmak için çalışacağız ve çabalayacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.