Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlar her alanda daha aktif rol oynamalı

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, daha güzel ve yaşanabilir bir dünya için, kadınların hayatın her alanında daha aktif rol oynaması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2018 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 07:57
Kaynak: İHA
Kadınlar her alanda daha aktif rol oynamalı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Prof. Dr. Dağlı, tarih boyunca Türk toplumunda kadına hem anne hem de toplumda dengeyi sağlayan güç olarak büyük değer verildiğini kaydetti.

"Türk kadını hem savaşta hem de günlük yaşamda erkeğin yanında her zaman yerini almış, büyük fedakârlıklar ve çabalarla ülkesi ve ailesi için canını ortaya koymaktan çekinmemiştir" diyen Prof. Dr. Dağlı, birçok Avrupa ülkesinden önce ülkemizde kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanındığını anımsattı.

Prof. Dr. Dağlı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kadınına verdiği önemi "Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır. Bundan dolayı kadınlarımız ilim ve fen sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün öğretim basamaklarından geçeceklerdir" sözüyle tarihe not ettiğine vurgu yaptı.

Sağlıklı, mutlu ve huzurlu toplumlar için, sağlıklı, mutlu ve huzurlu aile ortamında yetişmiş bireylerin önemine işaret eden Prof. Dr. Dağlı, "Kendine güvenen ve ailesi tarafından desteklenen, saygı gören kadınlar, toplumun çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasında büyük rol sahibidir ve bu konuda önemli görevler alacak çocuklar yetiştirir" dedi.

Prof. Dr. Dağlı, kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşı olduklarına dikkat çekerek, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.