Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kantinciler öğle aralarındaki tehlikeye dikkat çekti

Şahinbey Belediyesi Zabıta Daire Müdürlüğü Esnaf Bilgilendirme ve İstişare toplantısı gerçekleştirerek Gaziantep’teki kantinci esnafları ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2017 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:07
Kaynak: İHA
Kantinciler öğle aralarındaki tehlikeye dikkat çekti

Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Güneş’in sunumlarıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Kantinciler Odası Başkanı Şıho Kelleci, “Hijyen kantincilerin önceliğidir. Önemli bir sorunumuz ise öğle saatlerinde okul dışına çıkarılan öğrencilerin durumudur” dedi.

ZABITA ESNAFLARIN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Güneş birçok alanda meslek gurubu esnaflarıyla bir araya geldi. Şahinbey Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda zabıta ekiplerinin denetimleri ve esnafların dikkat etmesi gereken hususlara dikkat çekildi. Sunumunu Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Güneş’in yaptığı toplantıda özellikle hijyen uygulamalarına ve esnafların kaldırım işgallerine dikkat çekildi.

HİJYENDE TÜRKİYE SIRALAMAMIZ İLK ÜÇ

Gaziantep’teki okul kantinlerinin Türkiye hijyen sıralamasında ilk üçe girdiğini söyleyen Gaziantep Kantinciler Odası Başkanı Şıho Kelleci, “Hijyen konusunda Gaziantep kantincileri son derece hassastır. Bu hassaslığımız gerek tarım il müdürlüğümüz gerek zabıta müdürlüklerimiz tarafından da tespit edilmiştir. Hijyene uymayan bir esnaf dahi görsek oda olarak buna asla müsaade etmeyiz. Gaziantep’in kantinleri Türkiye hijyenik kantinler sıralamasında ilk üçe giren bir şehirdir. Bu kapsamda tüm esnaflarımızla gerek oda olarak gerekse zabıta müdürlüğümüz olarak istişare halindeyiz. Amacımız çocuklarımıza çok daha hijyen ortamda kaliteli yemek yedirebilmektir” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER ÖĞLE ARASINDA OKUL DIŞINA ÇAKARILMASIN

Okullarda öğle aralarında öğrencilerin dışarıya çıkılmasına izin verilmesi ile çocukların birçok tehlike ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyerek bu uygulamanın durdurulması gerektiğine değinen Kelleci, “Kantinciler hijyen konusuna bu kadar önem gösterirken bir önemli sorunu da görmezden gelemezdi. Bu önemli sorunumuz da okullarımızın öğle arasında öğrencilerimizin dışarıya çıkmasına izin vermesidir. Çocuklarımızın okul dışındaki tehlikelere karşı korunması için öğle arasında çocukların dışarıya çıkmasına izin verilmemesi gerekiyor. Çocuklarımızın başına ne geliyorsa öğle arasında o yarım saatlik boşluktan dolayı geliyor. Bu kapsamda hem çocuklarımızın güvenliğinin korunması hem de esnafımızın korunmasını yetkililerimizden talep ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.