Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KAPLAN ÇİFTÇİLERİN SESİ OLDU

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, çiftçilerin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2019 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:09
Kaynak: İHA
KAPLAN ÇİFTÇİLERİN SESİ OLDU

Kaplan, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada çiftçilerin sorunlarını dile getirerek; ülkemizin kalkınmasında çiftçilerin çok büyük payı olduğunu vurgulayarak, çiftçi ve üreticilerimizin sorunlarının biran önce çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Milletvekili Kaplan, artan girdi maliyetlerine de dikkat çekerek; “Mazot, elektrik, ilaç ve gübre fiyatlarına yapılan son zamlarla birlikte, çiftçilerimiz topraktan mahsulünü kaldıramayacak duruma gelmiştir” dedi.

Çiftçilerimizin girdi maliyetlerini karşılayamadığını vurgulayan Kaplan, çiftçi borçlarının en az 2 yıl yapılandırılması gerektiğini savundu. Kaplan, “Çiftçilerimize, ürün hasadından sonra elektrik ödemeleri yapabilecek bir düzenleme gerekmektedir. Çiftçilerimizin borçları en az 2 yıl yapılandırılmalıdır” dedi.

KAPLAN, YETKİLİLERE SESLENDİ : “BİRLİK YA DA KOOPERATİF ŞART!”

Kaplan, Güneydoğu Birlik’in kapatılmasından sonra bölgedeki çiftçilerin seslerini duyuracağı bir birliğin olmadığını ifade ederek şunları söyledi: “Fıstığı, kırmızıbiberi, üzümü, pamuğu, zeytini ile ünlü olan Gaziantep’te; çiftçilerimiz ürettikleri mahsullerin fiyat dengesi belirleyecek bir birlik olmadığından mağduriyet yaşamaktadır. AKP döneminde yanlış politikalar sonucu kapatılan Güneydoğu Birlik çiftçilerimizin sesiydi. Gaziantep Milletvekili olarak yetkililere sesleniyorum: Çiftçilerimizin sesi olacak, ürünlerin fiyat dengesi sağlayacak ve çiftçilerimizin mahsulüne sahip çıkacak bir birlik ya da kooperatifin kurulması Güneydoğu Anadolu’daki tüm çiftçi ve üreticilerimizin yararına olacaktır” dedi

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.