Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaplan, Domotex'i değerlendirdi

Domotex Türkiye 2018 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na katılan firmaları ziyaret eden (GAHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaplan, önemli değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2018 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 00:09
Kaynak: İHA
Kaplan, Domotex'i değerlendirdi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB), Gaziantep Halıcılar Odası ve Deutsche Messe Hannover Fairs Türkiye Fuarcılık işbirliğiyle 11'incisi düzenlenen Domotex Türkiye 2018 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na katılan firmaları ziyaret eden (GAHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaplan, önemli değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katıldığı törenle Ortadoğu Fuar Merkezi (OFM)'de kapılarını ziyaretçilere açan Domotex Türkiye 2018 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na katılan Gaziantepli halı üreticileri yeni iş bağlantıları kuruyor. Fuarı ziyaret ederek katılımcı firmalar ve sektör temsilcileri ile görüşen Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Ahmet Kaplan, sektörle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

DOMOTEX'İN DÜZENLEME TARİHİ DEĞİŞMELİ

Kaplan, fuarların tüm sektörlerde olduğu gibi halıcılık için de büyük önem taşıdığını vurgulara, yeni iş bağlantıları kurulması, iç ve dış pazarlara açılarak ülke ekonomisine ve istihdama katkı için fuarların doğru tarihlerde açılması gerektiğini söyledi. Fuarın gerek halı üreticileri, gerek iç piyasada ki müşteriler ve dış piyasadan gelen alıcıların istekleri doğrultusunda doğru tarihlerde düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Kaplan fuara katılan firmalarla yapılacak ortak toplantının ardından sektöre katkı sağlayacak bir tarih üzerinde uzlaşma sağlayacaklarını ifade etti. Başkan Kaplan, "Halıcılık, Gaziantep ekonomisi için çok önemli bir sektör. Fuara katılan firmalarımızın standlarını ziyaret ederek, halı üreticilerimizle görüşmeler yaptık. Katılımcı firmalarımız, fuara gösterilen ilgiden oldukça memnun ve genelde yüzde 70 oranında başarılı bir fuar olduğu görüşündeler. Ancak, bu fuarın zamanlamasında bir hata var. Bizim Domotex Türkiye 2018 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı ile Evtex Fuarı'nın aynı tarihlerde düzenlenmesi ziyaretçi sayısının azalmasına yol açtı. Bir de bu fuarın tanıtımını daha çok yapmamız gerekiyor. Şu an bu fuardan yüzde 70 başarı elde ediyorsak, Domotex'in düzenlenme tarihini değiştirerek daha çok ziyaretçi gelmesini sağlarsak katılımcı firmaların memnuniyet oranını yüzde 80'lere 90'lara çıkarabiliriz. Üretici arkadaşlarımızın yanı sıra alıcıların da bu konudaki fikirlerini alarak sektöre daha yüksek katkı sağlayacak olan bir tarihi hep birlikte tespit etmek için çalışma yürüteceğiz" dedi.

TİCARETİN DOĞASINDA REKABET VAR

GAHİB Başkanı Ahmet Kaplan, Gaziantep'in kültürü nedeniyle her sektörde olduğu gibi halıcılık sektöründe de fiyat değişimleri olduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Ticaretin doğasında rekabet var. GAHİB olarak fiyat rekabetinden ziyade kalite rekabeti ve farklı pazarlara açılma, yeni ihracat noktalarına odaklanma ve katma değeri yüksek ürünlere yönelmek gibi konulara ağırlık veriyoruz. Bu konularda model firmalar oluşturarak, firmaların fiyat rekabetini bir tarada bırakıp farklı alanlara yönelerek yeni kazançlar elde etmeyi tercih etmelerini sağlamayı hedefliyoruz."

DOMOTEX TÜRKİYE 2018'E 195 FİRMA KATILDI

Domotex Türkiye 2018 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na katılan 195 firma, ürünlerini 22 bin 175 metrekarelik kapalı alanda alıcıların beğenisine sundu. Türkiye genelinden 160 firmanın katıldığı fuarda, Gaziantepli 122 firma stant açtı. ABD, Belçika, Çin, Danimarka, Hindistan, İran, Özbekistan, Sırbistan, Türkmenistan ve Ürdün'den katılan 35 firmanın da stant açtığı fuar, bugün sona erecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.