Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaplan, Gaziantep’in sorunlarını anlattı

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, TBMM Genel Kurul Görüşmelerinde Meclis kürsüsünde Gaziantep’in sorunlarını anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2018 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:43
Kaynak: İHA
Kaplan, Gaziantep’in sorunlarını anlattı

Kaplan, Gaziantep’in temel birçok sorunu olduğunu ifade ederek, hemşehrilerinin sesi olacağını, sorunların çözümü için mücadeleye devam edeceğinin sözünü verdi. Meclis Kürsüsünde 5 dakikalık söz alan Kaplan’ın konuşması 5 dakikaya sığmayınca, ek süre istedi.

Kaplan, “Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük, Türkiye’nin ise 8. büyük kenti olan Gaziantep; sanayisi, zanaatkârları, yemekleri, üretimiyle kendi yağında kavrulan, emekçi, çalışkan, üretken bir halkın şehridir.

Gaziantep; Kurtuluş Savaşı’nda halkının mücadeleci, azimli ve güçlü ruhuyla Gazi unvanını almış Karayılanların, Şehitkâmillerin şehridir.

Gaziantep, binlerce yıllık bir kültürün mirasçısı, geçmişin ve geleceğin bir arada yaşandığı şehirdir.

Gaziantep, tarihi, turistik ve doğal güzellikleriyle, Fırat nehri, Barak Ovasıyla, Kurtuluş Savaşı ve Antep savunması hatıralarıyla, eşsiz el sanatlarıyla, Zeugma müzesiyle, Antep kalesiyle, hanları, hamamlarıyla, leziz yemekleri, adını verdiği baklavası ve fıstığıyla, kırmızıbiberi, pamuğu, üzümü, zeytini ile mozaik bir şehirdir Gaziantep.”

16 YILLIK AKP İKTİDARI GAZİANTEP’İ SORUN YUMAĞI HALİNE GETİRDİ!

Kaplan, konuşmasına şöyle devam etti:

“16 yıllık AKP iktidarı; Gaziantep’i sanayiden, ticarete, trafikten, uyuşturucuya, sağlıktan, eğitime, işsizliğe kadar birçok sorunla karşı karşıya bıraktı.”

SURİYELİ SIĞINMACILARLA İPLER GERİLİYOR!

Kaplan, Suriyeli Sığınmacıların Gaziantepli vatandaşlarla arasındaki gerginliğin arttığını belirterek, bu gerginliğin en büyük nedenlerinin ekonomik kriz, işsizlik ve hayat şartları olduğuna dikkat çekti.

Kaplan, “Gaziantep’in en büyük sorunlarından biri göç.

Suriyeli sığınmacıların en yoğun göç ettikleri şehirlerden biri olan Gaziantep’te verilere göre kayıtlı Suriyeli sayısı 400.000 kişiyi geçiyor. Kayıt dışı çalıştırılma sayısı Gaziantep’te çok fazla. Güvenlik problemi çok fazla. Hemen her gün yaralanmalı, ölümlü haberlere denk geliyoruz. Sığınmacılarla Gaziantepliler arasında ilişkiler giderek geriliyor. Ekonomik krize bağlı olarak artan işsizlik, geçim sıkıntısı bu gerginliği giderek derinleştiriyor. Gaziantep’te nüfusun olağan dışı artış göstermesi iğneden ipliğe her şeyi etkiliyor. Su yetmiyor, elektrik yetmiyor. Kiralar aldı başını gitti” diye konuştu.

EKONOMİK KRİZ GAZİANTEP’İ VURUYOR, AKP GÖRMEMEZLİKTEN GELMEYE DEVAM EDİYOR!

Kaplan’ın konuşması şöyle devam etti: “Ekonomik kriz Gaziantep’te sanayiyi de vurdu. Hiçbir iş kolunda kar oranı %40-50 değilken, artan maliyet sanayiciyi de bunalttı, iş yapamaz hale getirdi. Gaziantep’te 14 büyük firma konkordato ilan etti, 40 firma konkordato için başvuruda bulundu. Konkordato ilan eden firmalar, kapatılan fabrikalar, toplu işten çıkarılmalar giderek artarken; AKP İktidarı içi boş vaatlerle çözüm bulmak yerine, sorunları görmemezlikten gelmeye devam ediyor” diye açıklamada bulundu.

GAZİANTEP’İN ŞİRAZESİNİ KAYDIRDILAR!

Konuşmasında Gaziantep’teki çarpık kentleşme ve betonlaşmayı vurgulayan Kaplan, hava kirliliğinin de en büyük nedenlerinden birisinin çarpık kentleşme olduğunu öne sürdü.

Kaplan, “Bir diğer sorun çarpık kentleşme. Ranta kurban edilen yeşil alanlar, yandaşlar zengin olsun diye imara açılan araziler, kat üstüne kat çıktırılan binalar Gaziantep’i sağlıksız bir kente dönüştürdü. Örneğin Büyükşehir Belediyesi CHP’deyken yapılan 100. Yıl Kültür Parkı şimdilerde beton yığınına dönüştü. AKP rantı esas alan yapılaşma ile Gaziantep’in şirazesini kaydırmaya devam ediyor” dedi.

UCUZ KÖMÜRLER, ÇARPIK KENTLEŞME VATANDAŞIN SAĞLIĞIYLA OYNUYOR!

Kaplan, konuşmasının devamında hava kirliğine değinerek, “Bir diğer sorun hava kirliliği. İnsan sağlığı için en büyük tehditlerden biri olan hava kirliliği Gaziantep’i de esir aldı.

Dağıtılan ucuz kömürler, çarpık kentleşme vatandaşın sağlığıyla oynuyor” şeklinde konuştu.

ÖLÜM YOLUNUN YAPILMASI İÇİN KAÇ CANIN DAHA GİTMESİ GEREKİYOR!

CHP’li Kaplan, daha öncede basına yansıyan Nurdağı ölüm yolu ile ilgili TBMM’ye verdiği yazılı soru önergesine dikkat çekerek:

“Duble yollarıyla övünen AKP İktidarı, Gaziantep’teki ölüm yollarını da görmezden geliyor. Yazılı soru önergesi vermeme rağmen cevap geçiştirilmiş, Nurdağı Ölüm yolu henüz “yapılması öngörülen planlar” dâhiline bile alınmamıştır. Son 3 yılda ölümlü ve yaralanmalı kaza toplamı 230’dur. Bu yolun yapılması için daha kaç can gitmesi gerekiyor?” diye sordu.

YOLLARLA ÖVÜNEN AKP BU YOLLARI GÖRMÜYOR MU?

Kaplan, AK Parti’nin duble yollarla övündüğünü dile getirerek; “İslahiye’nin Hasanlök, Kayabaşı, Boğaziçi, Tandır ve Tesbih köylerinin yolları çok kötü. Yollarla övünen AKP bu yolları görmüyor mu?” diye konuştu.

TRAFİK KÖRDÜĞÜM!

Kaplan, kürsü konuşmasında Gaziantep’in trafik sorununa da değindi.

“Bir sürü yanlış düzenleme ile Gaziantep’te trafik kördüğüm! Sağa ve sola dönüş yasakları, sağlı sollu araç parkları trafiği felç ediyor” diye konuştu.

GÜNEYDOĞU BİRLİK KAPANDI, ÇİFTÇİ SAHİPSİZ KALDI!

Milletvekili Kaplan, Güneydoğu Birliği’nin kapanmasıyla çiftçinin sahipsiz kaldığını belirterek, çiftçinin sesini duyuramadığını kaydetti. Kaplan: “Fıstığı, kırmızıbiberi, üzümü, pamuğu, verimli topraklarıyla ünlü olan kentimiz Gaziantep’te çiftçi de perişan! Maliyet girdiler iki kat oldu. Mazot, ilaç ve gübre fiyatları uçtu. Çiftçi topraktan mahsulünü kaldıramayacak duruma geldi. Çiftçi, ürettiği mahsulün fiyatı için tüccarın ağzına bakıyor. Serbest piyasa koşullarında fiyat belirleme çiftçiyi değil tüccarı besliyor. Çiftçinin sesini duyuran, fiyat dengesi sağlayan, çiftçinin mahsulüne sahip çıkan, çiftçiyi mağdur etmeyen Güneydoğu Birlik, maalesef AKP’nin yanlış politikaları sonucunda kapandı…

5 DAKİKA YETMEDİ!

Kaplan, konuşmasına devam ederken 5 dakikalık süre bitince, ek süre isteyerek devam etmek istediğini belirtti. Meclis Başkan Vekili Levent Gök tarafından 1 dakikalık daha ek süre alan Kaplan, konuşmasını şu şekilde bitirdi:

“Say say say… Saymakla bitmeyen sorunları var Gazi şehrimizin. Maalesef 5 dakikaya sığmıyor sorunlar. Milletvekili olduğumda hemşerilerime bir söz vermiştim. Buradan yenilemek istiyorum. Bölgemizin sorunlarını ve sıkıntılarını çok iyi biliyorum. Mecliste, elimden geldiğinde sesiniz olmaya ve sorunların çözümü içim mücadeleye devam edeceğim.”

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.