Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KAPLAN’DAN KANUN TEKLİFİ

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2018 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 23:13
Kaynak: İHA
KAPLAN’DAN KANUN TEKLİFİ

CHP’li Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan ve Manisa Milletvekili, Grup Başkanvekili Özgür Özel, kamuda çalışan emekli doktor ve diş hekimlerinin emekli maaşlarındaki iyileştirmelerinin eczacıları da içermesi gerektiğini savunarak, “Emekli Sandığı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini” TBMM’ye sundu.

Kaplan, Sağlık Bakanlığı’na bağlı ve ilgili kurumlarda çalışmış emekli eczacıların, aldıkları eğitim sürelerinin diş hekimleri ile benzerliği de göz önünde bulundurularak 8/6/1949 tarihli ve 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu’nun Ek. 84. Maddesinin düzenlenmesiyle emekli eczacıların da mağduriyetinin gidereceğini belirtti.

Kanun yasalaşırsa, kamuda çalışmış emekli eczacılar da, doktor ve diş hekimleri emekli maaşlarına denk maaş alacak, uzman olanlara 17.000 gösterge rakamının, uzman olmayan eczacılara 13.000 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda her ay emekli aylıklarıyla birlikte ilave ödeme yapılacak.

ECZACILAR DA SAĞLIK HİZMETİNİN ESAS UNSURLARINDANDIR

Kaplan, Torba Yasada eczacılara haksızlık yapıldığını belirterek, “Eczacılık mesleğinden emekli olanları aylıkları, aldıkları eğitim ve yürütmekte oldukları hizmetle mütenasip olmaktan çok uzak olup, aldıkları eğitim sürelerinin diş hekimleri ile aynı olduğu da göz önünde bulundurulmalıdır.

Gerek hastanelerde, gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev alan doktor, eczacı ve diş hekimleri sağlık hizmetleri sınıfının esas unsurlarıdır. Bu üç meslek grubu koordineli bir şekilde çalışarak sağlık hizmeti sunarlar. Üniversiteye giriş sınavlarında Tıp, Eczacılık ve Diş Hekimliği Fakülteleri birbirine yakın ve aynı tür puanla öğrenci almaktadır.

Sağlık şiarında: “Teşhis ne kadar önemli ise, tedavi de bir o kadar önemlidir” cümlesine binaen eczacılar da tedavinin gerekliliğini sağlayan mesleki gruptur.

Tüm bu nedenlerden dolayı EK MADDE 84’te doktor ve diş hekimlerini kapsayan maddeye üç meslek grubunun ayrılmaz bir parçası olan “eczacıların” da eklenerek, bu mağduriyetin giderilmesi gerekmektedir” diye açıklamalarda bulundu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.