Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaplan’dan kutlama mesajı

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2019 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 19:29
Kaynak: İHA
Kaplan’dan kutlama mesajı

Kaplan, Gazetecilerin AKP İktidarında Türkiye tarihinin en baskıcı, sansürcü, kısıtlayıcı dönemini yaşadığına dikkat çekerek; yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü güç olarak gazetecilerin baskı ve sansürden uzak, daha özgür ve bağımsız hareket edebilmelerinin şartlarının sağlanması gerektiğini belirtti.

Kaplan, gazetecilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğu dile getirdi. Çalışan gazetecilerin her durumda ve her şartta halkın haber alma hakkını sağlamak açısından önemli bir görev üstlendiğini ifade ederken, çok ağır şartlar altında çalışan, emeğinin karşılığını alamayan gazetecilerin hak ettikleri değerin bu olmadığını savundu.

Kaplan, “AKP İktidarında, halkın haber alma özgürlüğü, basın ve yayın özgürlüğüne yapılan darbelerle neredeyse bitmiştir. Yandaş olmayan, yandaşı tutmayan aksine doğruları, yanlışları kalemlerini eğmeden yazanlar bugün çok ciddi bir baskı ve sansürle karşı karşıya kalan gazetecilerimizdir.

Gazetecilerin nefes almakta zorlandığı, AKP’yi eleştiren her gazetecinin terörist ilan edildiği günlerden geçmekteyiz. 2018 yılında 105 gazeteci hakim karşısında çıktı, 45 gazeteci tutuklandı. 102 gazeteci hapis cezası aldı. 123 gazeteci gözaltına alındı. 22 gazeteci saldırı ve darba maruz kaldı. Bunlar sadece 2018 yılında gazeteci zulmünün bir kısmı.

2019 yılında her türlü engele, baskıya, sansüre, şiddete karşı direnen, kalemini satmayan aksine kalemini güçten değil doğrudan yana kullanan tüm emekçi gazetecilerimizin hak ettikleri değeri görmeleri umuduyla Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.