Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kemal Bağcı anıldı

Gaziantep basın camiasının önemli kalemlerinden şehit gazeteci merhum Kemal Bağcı, ölümün 19'uncu yılında mezarı başında meslektaşları ve ailesi tarafından anıldı.Bağcı'nın mezarı başına karanfil bırakıldı ve dua okundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 15:50
Kaynak: İHA
Kemal Bağcı anıldı

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay ve Merhum Bağcı'nın eşi Elif Bağcı, anma programına katılan gazetecilere teşekkür ettiler.

1997 yılında görevi başında geçirdiği trafik kazasında meslek şehidi olan gazeteci Kemal Bağcı, ölümünün 19. yıldönümünde GGC'nin organizasyonuyla mezarı başında anıldı. Duaların okunduğu anma programına merhum Bağcı'nın ailesi, sevenleri ve çok sayıda meslektaşı katıldı. GGC Başkanı İbrahim Ay, Şehit Gazeteci Bağcı'nın mezarı başında yaptığı konuşmada, Bağcı'nın basın meslek ilkelerine bağlı örnek bir gazeteci olduğunu belirterek, "GGC olarak Bağcı'yı unutmadık, bundan sonra da unutmayacağız" dedi.

MESLEKTAŞLARI BAĞCI'NIN MEZARINA KARANFİLLER BIRAKTI

Ölümünün üstünden 19 yıl geçen Şehit Gazeteci Kemal Bağcı'nın bu yılki anma törenine oldukça yoğun bir katılım olduğu gözlenirken, GGC Başkanı İbrahim Ay, Gaziantep'te faaliyet gösteren gazeteciler ve Bağcı'nın ailesi, Kemal Bağcı'nın mezarına karanfiller bıraktı. Daha sonra okunan duaların ardından anma programı sona erdi. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay ve Merhum Bağcı'nın eşi Elif Bağcı birer konuşma yaparak, katılan gazetecilere teşekkür ettiler.

BAŞKAN AY "MESLEKTAŞIMIZI UNUTTURMAYACAĞIZ"

GGC Başkanı İbrahim Ay, anma töreninde yaptığı konuşmada şehit Gazeteci Kemal Bağcı'nın örnek bir insan olmasının yanı sıra gazeteci olarak da genç meslektaşları için örnek teşkil eden bir kişilik olduğunu dile getirdi. Bağcı'nın bundan tam 19 yıl önce elim bir kaza sonucu görevini ifa ederken hayatını kaybettiğine dikkat çeken GGC Başkanı Ay, " Basın meslek ilkelerine son derece bağlı bir gazeteci olarak genç meslektaşlarına örnek olan merhum Kemal Bağcı'nın ölümü tüm meslektaşlarımızı ve bizleri yasa boğmuştu. Bağcı, gerek mesleki yaşantısında, gerekse de sivil hayatında güzel hatıralar bırakarak aramızdan ayrıldı. Bağcı'yı 19. ölüm yıldönümünde bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz. Merhum meslektaşımız Kemal Bağcı'yı bundan sonraki yıllar da anacağız ve unutmayacağız. Bu vesile ile Merhum Bağcı'ya ve tüm basın şehitlerine Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerinde bulundu.

''HER YIL ACIMIZI HAFİFLETİYORSUNUZ''

Sıcak havaya rağmen yoğun bir katılımla gerçekleşen anma töreninde Merhum Gazeteci Kemal Bağcı'nın eşi Elif Bağcı, GGC Başkanı Ay'a ve anma törenine katılan gazetecilere teşekkür ederek, "Eşimi 19 yıl boyunca unutmadınız. Yıllardan beri benim oğlumla aynı sektörde çalıştınız. Şimdi ise onu hep birlikte mezarı başında anıyorsunuz. Size ne kadar teşekkür etsek azdır. İyi ki varsınız. Eşim vefat ettiğinden beri sürekli bize destek oldunuz. Bizleri yalnız bırakmadığınız için ayrıca teşekkür ediyorum. Acımız ilk günkü kadar büyük ama sizlerin desteği ile acımız hafifliyor. Sizleri yanımızda görmek bizlere mutluluk veriyor" diye konuştu.

KAZADA HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Kemal Bağcı, 19 Temmuz 1997 tarihinde dönemin Devlet Bakanı Mehmet Batallı ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mustafa Taşar'ın seçim programını takip etmek için bindiği seçim otobüsü üzerinde tabelaya çarparak yaralandı. Hastaneye kaldırılan Bağcı, 22 Temmuz'da yaşamanı yitirdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.