Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"KENT ARŞİVLERİMİZ KURULUYOR"

Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen ve 2017'nin ikinci Gulto çalıştayı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2017 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 11:50
Kaynak: İHA
"KENT ARŞİVLERİMİZ KURULUYOR"

Düzenlenen çalıştayda konuşma yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Bülent Öztürk, kırsal yaşamlara özlem duyulduğunu bu nedenle de kent arşivleri kurulduğunu söyledi.

Gaziantep Sanat Merkezinde düzenlenen çalıştaya Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Bülent Öztürk, Macaristan Uluslararası Operasyon Müdürü , Gulto Firması Türkiye Bölge sorumlusu Gizem Gültekin Varkonyi, Enfo Bilişim Genel Müdürü Ersin Uçar ve birçok davetli katıldı.

Burada konuşma yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Bülent Öztürk, geçmişe duyulan özlemden dolayı kent arşivleri kurulduğunu belirterek,"Eskiden yolculuklar zahmetli, telefonlar kıymetliydi. İnsanlar bir yerden bir yere kolayca gidemiyor, kolay iletişim sağlayamıyordu. Fakat 200'li yılların başında iletişimin bu kadar yoğun yaşandığı zaman dilimi içerisinde zaman çok hızlı geçiyor. İletişim ağları hızla kuruluyor, köprüler yapılıyor, mobil telefonlar, hızlı trenler derken hızlı bir iletişim çağında yaşamaktayız. Ayrıca dünyaya baktığımızda Türkiye'de belki son 50 60 yıldır ama dünyada 150 yıldır kırsaldan kentlere doğru yaşamaya başlıyorlar ve bu kentte yaşamın getirmiş olduğu zorluktan dolayı hepimiz kırsala özlemde duysak mecburen kentlerde yaşıyoruz. Dolayısıyla bu kentlerde yaşamanın getirmiş olduğu geçmişe özlem, arkeolojik kazılar, yapılan bilimsel araştırmalar için kent arşivlerimiz kuruluyor. Gulto Firması ile görüşmemiz de hem Türkiye de hem Macaristan da çok güzel çalışmalar olduğunu gördük. Buraya geldiler. Biz de sizlerle bu arkadaşlarımızı buluşturalım ve bir köprü olalım dedik. Umarım faydalı ve güzel bir çalışma olur diye düşünüyorum" dedi.

"KÜLTÜREL MİRAS HAKKINDA BÜYÜK SORUNLARDAN BİRİ BİZİZ"

Macaristan Uluslararası Operasyon Müdürü Janos Pancza ise kültürel miras hakkında büyük sorunlar yaşadıklarını söyleyerek, "Müzeler ve kent arşivleri anlamında profesyoneller arasında bir iletişim başlatmak bizim için çok önemli. Dünya çok çabuk gelişiyor ve değişiyor. Kültürel miras hakkında büyük sorunlardan biri biziz. Bir yandan geçmişe tutunmak zorundayız diğer yandan da şehrimizde ki vatandaşlarımıza günümüz teknolojisi ile hizmetler sunmak zorundayız. Bu tarz işler için yazılım alanında hizmetler ve ürünler sunmaya başladık. Sizin katkılarınız bizler için çok önemli. Lütfen ne zaman isterseniz bize sorular sorun. Umuyorum ki sizlere güzel sunumlar vereceğiz ve tabi ki güzel atmosfer olacak" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.