Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KESKİNOĞLU’NUN YENİ ORTAKLARI TİRYAKİ VE MATLI

Türkiye’nin en köklü markaları arasında yer alan, yumurta, viol ve piliç eti üretimi alanında faaliyet gösteren Keskinoğlu, değişen ortaklık yapısı ile büyümesini sürdürecek.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2021 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:40
Kaynak: İHA
KESKİNOĞLU’NUN YENİ ORTAKLARI TİRYAKİ VE MATLI

2018 yılından bu yana Ziraat Bankası ve Halkbank’ın, Keskinoğlu A.Ş. nezdindeki hisselerinin bir bölümü Tiryaki Holding ve Matlı Holding ortaklığında kurulan Tima Yem ve Gıda Tic. AŞ’ye devredildi.

Bankalar ve özel sektörün iş birliği yapması ile Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyan bu girişim, sektörünün öncü markası Keskinoğlu’nun büyümesine tekrardan hız vermesine olanak sağlayacak.

Keskinoğlu’na, kurumsal yönetim ve sektörel deneyimlerini aktararak markanın mevcut yatırımlarının potansiyeline ulaşmasını amaçlayan Tiryaki ve Matlı; Keskinoğlu’nu yeni yatırımlarla büyüyen, gelişen ve gerçekleştireceği ihracatla ülke ekonomisine yarattığı katkıyı her geçen gün ileri taşıyan bir marka haline dönüştürmeyi hedeflemekte.

Keskinoğlu A.Ş. Hisse Devri İmza töreni sonrası açıklamalarda bulunan Tiryaki Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Keskinoğlu’nun sadece Türkiye’nin değil dünyanın önemli bir değeri ve markası olduğunu ifade etti.

58 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Keskinoğlu’nun, Halkbank ve Ziraat Bankasının el vermesiyle birlikte ayağa kalkması noktasında bir takım önemli işler yaptığını anımsatan Tiryakioğlu, “Bugün önemli bir oluşuma imza attık. Büyük bir sorumluluk üstlendik. Ben bu oluşumun öncelikle Manisa’ya ve tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Şu an itibariyle Keskinoğlu’nun yeniden eski günlerine dönmesi için Tiryaki ve Matlı grubu olarak Ziraat ve Halk bankasına ortak olmuş durumdayız. Burada yapılacak çok iş ve atılacak çok adım var. Biz aslında 45 gün önce bu konuda prensipte anlaşmıştık ve fiziken bu işin içerisindeydik. İlk olarak istihdamda bir artış sağladık. Yaklaşık 1600 olan çalışan sayısı şimdi 2300’e çıkmış durumda. Artan iş hacmi doğrultusunda çalışan sayısını 4.000 kişiye ulaştırarak istihdamı daha da üst noktalara taşımayı hedefliyoruz. Bu iş birliği Manisa ve tüm bölgede bir heyecan ve canlılık oluşturdu. Bunun yansımalarını şimdiden görebiliyoruz. İşletme madden ve manen ayağa kalktı, Genel Müdürlerimizin verdiği desteklerle bu şirketi en hızlı ve en güçlü şekilde ayağa kaldırarak, Türkiye’nin en önemli tavuk ve yumurta markası olma hedefini sürdüreceğiz inşallah” diye konuştu.

Matlı ve Tiryaki grubunun sektörlerinde öncü kuruluşlar olduklarına işaret eden Tiryakioğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Matlı Gıda Grubu, Türkiye genelindeki 8 fabrikasının yanı sıra, Diyarbakır’da hayata geçireceği fabrikasında ürettiği yemleri; Türkiye’nin 81 iline, 500’ün üzerindeki bayi ağı ile ulaştırmaya devam ediyor. ‘Türkiye’nin Yemcisi’ olarak tanımlanan Matlı Gıda Grubu, 9 ayrı ülkeye gerçekleştirdiği yumurta ihracatıyla da bu alandaki büyük oyuncular arasında yer alıyor. Tiryaki Holding ise 5 kıtada gerçekleştirdiği faaliyetleriyle alanının en büyük emtia şirketleri arasında yer almakta. 14 ayrı bölgede kurulu 20 fabrikasıyla üretim ve ihracat alanındaki başarılarıyla da Türkiye’nin global markaları arasında yer almakta. Bu iki kuruluşun iş birliği ve deneyimi ile Keskinoğlu’nu sektörde tekrar hak ettiği noktaya taşımak istiyoruz”

KESKİNOĞLU

1963 yılından bu yana Türkiye’deki üretim tesisleri ile iç pazarın yanı sıra, ihracat faaliyetleriyle de ülke ekonomisine büyük katkılar sunan Keskinoğlu, hali hazırda Manisa Akhisar’daki entegre tesisleri ile alanında Türkiye’de yapılmış en büyük çaplı yatırım olma unvanını da elinde bulundurmakta. Keskinoğlu, üretim tesislerinde; yıllık 1,5 milyar adet yumurta, 43 milyon adedin üzerinde de piliç eti işleme kapasitesi ile hizmet vermekte. Keskinoğlu, yumurta ve piliç eti üretiminin yanı sıra viol, yem ve gübre gibi farklı faaliyet kollarında da yer almakta.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.