Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kileci'den ihracat ve akıllı yatırım uyarısı

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Fikret Kileci, Türkiye'nin ekonomide önemli bir viraja girdiğini, bu virajı sağlıklı geçmenin en önemli kuralının da ihracatı artırmak ve akıllı yatırımlara ağırlık vermekle mümk

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2018 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 23:41
Kaynak: İHA
Kileci'den ihracat ve akıllı yatırım uyarısı

Fikret Kileci başkanlığında, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinde (GAİB) toplanan Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği yönetimi, sektördeki gelişmeler ve ihracatı değerlendirdi.

MADDİ VE MANEVİ ZENGİNLİKLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Bir ülkeyi öne çıkaran, o ülkeye değer katan en önemli etkenler arasında maddi ve manevi değerleri bunlara bağlı olarak zenginlikleri vurgulayan Başkan Kileci, "Her şeye maddi olarak bakmıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin sahip olduğu tartışılmasına izin veremeyeceğimiz manevi değerlilerimiz bizi biz yapan en önemli özelliğimizdir. Bütün bunların yanında dünyanın inkar edilemeyecek gerçekleri de unutmamak lazım. Şu an dünyada söz sahibi olan ülkelere baktığınızda bu gerçeği göreceksiniz. Bir ülke ne kadar zenginse global alanda sözü o kadar tesirlidir. Türkiye ekonomide önemli bir viraja girdi, bu virajı sağlıklı geçmenin en önemli kuralı ihracatı artırmak ve akıllı yatırımlara ağırlık vermekle mümkündür. Sahip olduğumuz maddi ve manevi zenginliklerimizi geliştirerek ve koruyarak, yeni nesillere intikal ettirerek varlığımızı daha güçlü bir şekilde sürdürmek zorundayız. Diğer taraftan ülkemizin sahip olduğu en önemli değerler arasında genç ve dinamik nüfusu göz ardı etmemeli, bu potansiyelimizi sektörlerimize doğru kanalize etmeliyiz. Burada nitelikli eğitim, sektörel eğitim ve geleceğe yönelik mesleklerin benimsenmesi için verilecek doğru rehberlikler önemlidir" dedi.

İHRACATÇILARIMIZIN ÇABASI EKONOMİYE POZİTİF DEĞER KATIYOR

İhracatçıların ülkeye katkı sağlamak için gece-gündüz demeden çalıştığını ifade eden Kileci, bu fedakarlığın da rakamlara pozitif dönüş sağladığını dile getirdi. Tekstil ve hammaddelerinin dış satımda önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Kileci, şöyle devam etti: "En fakiri de en zengini de tekstil ve hammaddelerini kullanmak zorundadır. Biri 10 alır biri 100 ama alır. Biz şimdi 10 alana 100, 100 alana da 1000 aldırmak için çalışıyoruz. Türkiye'den dünyanın farklı kıtalarına uçan uçakların içindeki yolcuların önemli bir kısmı ihracatçıdır. Bir gün Ortadoğu'da, bir gün Avrupa'da, pazar ayrımı yapmadan çalışan ve bunun sonunda ülkesine 1 kuruş giriş sağlayan bu insanların emeği inkar edilebilir mi? Hepsini canı gönülden kutluyorum, Allah yollarını açık etsin."

TEKSTİLCİLER 4 AYDA 952 MİLYON 528 BİN DOLARLIK İHRACATA İMZA ATTI

Tekstil ve hammaddeleri ihracatında 4 ayda 952 milyon 528 bin dolarlık ihracatı imza attıklarını ifade eden Kileci, bu ihracatın içerisinde, iplikler, kumaşlar, elyaflar, konfeksiyon ürünleri, kimyevi maddeler, çimento ve toprak ürünleri ile makine ve aksamlarının yer aldığını anımsattı. İhracatta Avrupa Birliği ülkeleri 43,1 payla ihracatta ilk sırada yer aldığını, bu bölgeye 4 ayda 398 milyon 488 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini anlatan Kileci, Avrupa Birliği ülkelerini Ortadoğu'nun izlediğini kaydetti. Ortadoğu'nun ihracatının ise yüzde 28 payla 258 milyon 339 bin dolara ulaştığını dile getiren Kileci, ihracatın kalan kısmını ise diğer bölgelerin karşıladığını söyledi. Kileci, Türkiye'nin tekstil ihracatında Gaziantep'in İstanbul'un ardından ikinci sırada olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.