Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KILIÇ, ATATÜRK'ÜN GAZİANTEP'E GELİŞİNİ KUTLADI

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'e gelişinin 85'inci yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2018 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 02:11
Kaynak: İHA
KILIÇ, ATATÜRK'ÜN GAZİANTEP'E GELİŞİNİ KUTLADI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük bir kahramanlık örneği göstererek tüm dünyaya örnek olan Anteplilerin yaptığı kahramanlıkları unutmayarak 85 yıl önce Gazi şehre geldiğini belirten Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, 85 yıl önce yaşanılan heyecan ve coşkuyu bugün aynı duygularla bizler yaşıyoruz dedi.

Başkan Kılıç, "Antep halkı Kurtuluş Savaşında milli mücadelenin temelini oluşturan büyük bir kahramanlık destanı yazmıştır. Bu mücadelenin en yakın tanığı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Gazi şehrimizi 26 Ocak 1933 tarihinde teşrifleriyle onurlandırmıştır. Gazilik ünvanı şehrimize kolay verilmedi. Antepliler 6317 vatan evladını şehit verme pahasına da olsa bu topraklardan hiçbir zaman vazgeçmedi. Memleketimizin her köşesinde Şehit Kamil, Şahin Bey, Karayılan ve bu topraklar için kanını döken nice şehitlerin ve kahramanlarımızın anıları yatmaktadır. Gaziantepliler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Türk'üm diyen her kasaba her şehir Antebi örnek olarak alabilirler" övgüsüne mazhar olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şehrimizi teşriflerinin 85'inci yıl dönümü münasebeti ile, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını, vatan için canını vermekten kaçınmayan kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.