Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kirli savaşın karşısında olmaya devam edeceğiz”

CHP İl Başkanı Hayri Sucu, “Bağımsızlığımızı ve bir devlet olmamızı sağlayan 30 Ağustos Zafer'ini bize armağan eden Ulu Önder Atatürk'e, silah arkadaşlarına, kahraman ordumuza, şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2017 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:34
Kaynak: İHA
“Kirli savaşın karşısında olmaya devam edeceğiz”

Sucu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Sucu, mesajında Atatürk’ün ilke ve inkılâplarından asla ödün verilmeyeceğinin altını çizerken 95. Yılında bu şanlı zaferde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet dilerken, savaşa katılan kahraman Türk askerlerine de vefa borçlu olduklarını söyledi.

TÜRK MİLLETİNİN BAYRAMI

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajında şu ifadelere yer verildi; "Zaferlerle dolu Türk tarihinde, bu yıl 95. yıldönümünü kutladığımız 30 Ağustos 1922 Çanakkale'den Sakarya'ya uzanan kahramanlık destanının Zaferle taçlandırıldığı tarihtir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, Türk milleti ve ordusuyla gerçekleştirilen Büyük Taarruz aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin atıldığı zaferdir. Bugün, bağımsız bir devlet çatısı altında yaşayanlar olarak hepimiz bu zafere ve bu zaferi bize armağan edenlere çok şey borçluyuz. Bağımsızlığımızı ve bir devlet olmamızı sağlayan 30 Ağustos Zafer'ini bize armağan eden Ulu Önder Atatürk'e, silah arkadaşlarına, kahraman ordumuza, şükranlarımızı sunuyor, Türk milletinin bu büyük bayramını il örgütümüz adına kutluyoruz.

“YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ”

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümünün tüm ulusumuza kutlu olmasını dileyerek “Yokluk içerisinde yıllarca yoksul bırakılmış, cehalete teslim edilmiş bir milleti, özündeki bağımsızlık duygusunu büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman Türk ordusu sayesinde canlandırarak dönemin emperyalist güçlerinin maşalığını yapan Yunan ordusunu 30 Ağustos 1922 tarihinde Büyük Taarruz sonucu büyük bir yenilgiye uğratmıştı. Bugün aynı senaryolar ne yazık ki Ortadoğu coğrafyasında sergilenmekte. Küresel şirketler, savaşlardan elde ettikleri karları ve ülkelerin doğal kaynaklarından yararlanmak için gereken silahlı ve silahsız kuvvetleri yine emperyalist devletler aracılığıyla yapmaktadır. Bizler Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu kirli savaşın her zaman karşısında olacağız. Kurucu Genel Başkanımız Mustafa kemal Atatürk’ün dediği gibi Yurtta barış, dünyada barış ilkesinin yaşaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.