Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kız çocukları için STEM kampları

Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar’ın öncülüğünde geçen yıl başlatılan Aziz Sancar Kız Çocukları İçin STEM Kampları Programının ikinci uygulaması, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ev sahipliğinde düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2017 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 03:46
Kaynak: İHA
Kız çocukları için STEM kampları

Küresel eğitim ve bilime dair farkındalığı artırmayı, erken yaşlardan itibaren farklı kültürleri yakından tanıyıp katkı sunmayı ve fen- teknoloji- mühendislik -matematik eğitimine çekebilmeyi amaçlayan projeye 6.sınıfta okuyan yaklaşık 200 kız öğrenci katıldı. HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde başlayan programda; Prof. Dr. Aziz SANCAR’ın GIS 2017 tanıtım videosu ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali ŞİMŞEK’in projenin önemini vurguladığı videoları yayınlandı.

Programın açılış konuşmasını yapan HKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk: “Aziz Sancar’ın başarı öyküsünden öğreneceğimiz çok şey var. Kız çocuklarının eşit eğitim fırsatı yakalamasında bu projenin büyük bir adım olduğunu düşünüyorum. Milli Eğitim Bakanlığı da kız çocuklarımızın hem nicelik hem de nitelik olarak okula devamları ve okulda nitelikli eğitim almaları konusunda pek çok proje hayata geçiriyor. Bununla birlikte yine kız çocuklarımız için hayata geçirilen bu projenin yaratacağı katma değer çok önemli. Bu projede eğlenceli bir öğrenme ortamı ortaya çıkıyor. STEM faaliyetlerine katılan çocukların takım çalışması içerisinde zihinlerini kullanması ve eylem yaparak öğrenmesi çocukların kendilerini tanımalarına olanak sağlıyor. Bu açıdan çok önemli olan bu projeye ev sahipliği yapıyor olmaktan dolayı gurur duyuyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından "Kız Çocuklarının STEM Eğitimine Yönlendirilmesi ve Sürdürülebilir Kalkınmaya Etkisi" konulu panel gerçekleştirildi. Panelde; projenin aşamalarının anlatılmasının yanı sıra, kız çocuklarının okumasının Türkiye’nin geleceği için çok büyük bir önem arz ettiği dile getirildi.

GAZİANTEP İÇİN PROJE ÜRETTİLER

İki gün süren STEM eğitim kampının uygulamalı eğitimi ise Özel Erdem Kolejinde devam etti. Öğrencilerin öğrenmekten keyif almalarını sağlamak amacıyla Türkiye’nin farklı şehirlerinde gerçekleşen projeye katılan öğrenciler, eğitim kampında Gaziantep ile ilgili kentsel ve küresel bir sorun bularak çözüm için proje üretti. Proje sonunda yapılan çekiliş ile 1 kız öğrenci Amerika Silikon Vadisi STEM Yaz Okuluna, başka bir öğrenci ise Çin Pekin STEM yaz okuluna katılım hakkı elde etti. Etkinlik, Prof. Dr. Aziz Sancar’a teşekkür mesajları ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.