Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koçer, “Ekonomik büyüme devam edecek.”

Gaziantep Milletvekili ve AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Nejat Koçer, Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte yıllık yüzde 3,9 büyümesini değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2022 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 05:46
Kaynak: İHA
Koçer, “Ekonomik büyüme devam edecek.”

Üçüncü çeyrekte küresel çapta büyümedeki gerilemeye rağmen Türkiye’nin açıklanan bu veriyle 2022 hedefi olan yüzde 5'lik büyümenin yakalanabileceğini ifade eden Koçer, yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti.

“Ekonomimizin 2022 yılı 3.çeyreğinde yıllık büyüme rakamı %3,9 olarak gerçekleşti. Küresel daralmaya rağmen dokuz aylık büyüme %6,2’ye ulaştı. Yılın son çeyreğinde büyümenin devamını bekliyoruz. 9 çeyrektir kesintisiz büyüyen ekonomimiz ile bu yıl da en güçlü büyüyen ülkeler arasında yerimizi alacağız. Dünya ülkeleri arasında Türkiye’nin pozitif ayrışmaya devam ederek istikrarlı büyümeyi yakalama başarısı gerek ulusal gerekse uluslararası piyasalarda olumlu karşılık bulmaya devam etmektedir. İhracat performansımız her geçen dönem daha da artmaktadır. Büyümenin lokomotifi olan ihracatın yanında iç talebin de hareketlendiğini görüyoruz. Büyümenin üretime istihdama ve ihracata olan etkisinin artması, milletimize refah getirmesi dileğiyle hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.