Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koçer: “Ekonomik destekler artarak devam ediyor”

Gaziantep Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında devreye alınan ekonomik tedbir ve desteklere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2020 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 23:50
Kaynak: İHA
Koçer: “Ekonomik destekler artarak devam ediyor”

Milletvekili Koçer, yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: “Koronavirüs salgını küresel ölçekte olduğu gibi ülkemizde de hayatın olağan akışını değiştirmiştir. Salgınla mücadele için bir dizi tedbirler alınmış ve uygulamaya geçirilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu Ekonomik İstikrar Kalkanı ile finansal yardımlar yapılmış, vatandaşlarımız, esnafımız ve KOBİ’lerimiz desteklenmiş, kriz sonrası güçlü ekonomik toparlanmaya yönelik tedbirler devreye alınmıştır. Tüm talepler değerlendirilerek bütün imkanlarla işçimizin, işverenimizin, esnafımızın yanında yer alınmıştır. Bundan sonraki süreçte de yer almaya devam edilecektir. Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında yer alan; Vergi ötelemeleri, Asgari ücret desteği, Bireysel ihtiyaç desteği, Esnaf destek paketi ve kısa çalışma ödeneği gibi uygulamalar sahip olduğumuz ekonominin, krizlerle mücadele tecrübesininin yanında yeni süreçlere uyum gösterme kabiliyet ve gücünün yüksek olduğuna işaret etmektedir. Salgının ülkemizde ortaya çıkmasının hemen ardından Hazine ve Maliye Bakanlığımızca herhangi bir ön şart aramaksızın başvuran ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen herkese 1000’er lira yardımın yapılacağı destek paketi devreye alınmıştır. İlk etapta 2 milyon 111 bin, 2. etapta 2.300 bin hane olmak üzere toplam 4.4 milyon hane sosyal destek programı kapsamında 1000 TL’lik nakdi yardımdan yararlanmıştır.

Temel ihtiyaç desteği kapsamında 3 milyon 977 bin vatandaşımıza 22 milyar 295 milyon TL kaynak sunulmuştur. Esnaf Destek Paketi kapsamında 450 bin esnafımıza 8.4 milyar lira finansman tahsis edilmiş, 300 binin üzerinde esnafımız 8.5 milyar liralık Halk Bankası Ticari Kart finansmanından yararlanmıştır.

120 bin firma 108 milyar lira finansman desteği almış, İşe devam desteği ile 66 bin 903 firmaya 59 milyar 62 milyon TL kredi tahsisi yapılmıştır. 1 milyon 360 bin çalışan kısa çalışma ödeneğinden istifade etmiştir.

Kredi tahsisi yapılan firmalarımızın 64 bin 183’ü küçük ve orta boy işletmelerimizdir. KOBİ'lerimiz için ayrıca İşe Devam Desteği Küçük İşletme Can Suyu Kredisi Halkbank aracılığıyla sunulmuştur. Ticaret, Sanayi Odaları veya Ticaret Borsaları’na kayıtlı şahıs işletmeleri KGF kefaletiyle kredi kullanma imkanına kavuşmuştur.

KOBİ’lerimiz bu imkandan; Halkbank üzerinden 25 bin liraya kadar, 6 ayı ödemesiz 36 ay vade ve yıllık yüzde 7.5 faizle yararlanabilecektir. Yaşanan zorluklara karşı üretimin ve ticaretin durmaması ve ekonominin desteklenmesi için her türlü tedbir alınmaya devam ediyor.

Ekonomik İstikrar Kalkanı Destek Paketi kapsamında atılan adımların toplamının 200 milyar lirayı aşmış olması ülkemizin, milletimizin bu krizden de başarıyla çıkacağını gösteriyor. Bu destekler sayesinde, dünyanın gelişmiş ülkeleri pandemi karşısında çaresizlik yaşarken ülkemiz kendi kendine yetebilmenin yanı sıra kriz sonrasına sağlam ve güçlü bir hazırlık yapabilmektedir. Bu millet, bu devlet her güçlüğün üstesinden gelecek ,her zorluğu aşacak güce ve inanca sahiptir. Dünyadaki birçok ülkenin aksine koronavirüs tedavisini ücretsiz yapan, 200 milyar TL'lik paket sunan, 50 den fazla ülkeye tıbbi yardım gönderen ülkemizle ve sağlık sistemimizle ne kadar gurur duysak azdır.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.