Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koçer Endüstriyel Dönüşüm Sanayi 4.0 toplantısına katıldı

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2016 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 17:18
Kaynak: İHA
Koçer Endüstriyel Dönüşüm Sanayi 4.0 toplantısına katıldı

Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, Türkiye'nin 4. sanayi devrimini dünya ile eş zamanlı olarak gündemine taşıdığına dikkat çekerek, "Sanayi 4.0, dijitalleşmenin, yapay zekanın, değişim ve dönüşümün hızlandığı, inovasyon faaliyetlerinin arttığı yeni nesil bir dönem.Türkiye'de Sanayi 4.0'a geçiş için herkesin hazırlık yapması ve bu sürece hızla geçilmesi gerekiyor. Bu sanayi devrimini ıskalayamayız" dedi.

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri Vakfı (TOSYÖV) tarafından, KOSGEB ve TÜBİTAK'ın iş birliği ve Denizbankın sponsorluğuyla gerçekleştirilen "Endüstriyel Dönüşüm Paydaşlar Toplantısına katılan Koçer,yeni sanayi devrimi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"Sanayi Bakış Açısıyla Dönüşüm Süreci" başlıklı Panelde oturum başkanlığı yapan Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyon Sözcüsü Nejat Koçer, " Sanayi 4.0 devrimi tüm dünyanın gündeminde. Bu yeniliğe, bu dönüşüme kayıtsız kalamayız, kalmıyoruz da. Sadece 15 gün içerisinde Sanayi 4.0 ile ilgili Sanayi Bakanlığında, OECD merkezi Paris'te ve bugün burada olmak üzere üç toplantıya katılmış oldum. Ülkemizin ve kendi şehrim Gaziantep'in de Sanayi 4.0 sürecinde en hızlı şekilde yer alması için süreci yakından takip ediyorum" şeklinde konuştu.

Sanayi Bakanlığının Sanayi 4.0'a ilişkin hazırladığı çalışmayı kısa zaman içinde kamuoyu ile paylaşacağına işaret eden Koçer, "Büyümemizi sürdürmemiz için, dünya piyasalarında söz sahibi olmamız için, küresel ekonomiyi şekillendiren aktörler arasında yeralmamız için endüstrideki bu hızlı değişime adapte olup, dönüşümümüzü süratle gerçekleştirmemiz gerekiyor. KOSGEB olsun, TÜBİTAK olsun Sanayi Bakanlığımız olsun bu dönüşüm için çeşitli kanallarla KOBİ'lere, Ar-Ge ve inovasyon çalışması yapan işletmelere önemli destekler veriyor. Önemli olan bu noktada Anadolu'nun proje yapabilme kabiliyetini arttırması. Bu yeni süreçte artık akıllı şehirler, akıllı sanayi, akıllı ürünler dönemi geliyor, buna hazırlanmalıyız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.