Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koçer, “İlave destekler geliyor”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, “Salgın süresince olumsuz etkilenen esnaf ve KOBİ’lerimize devletimizin verdiği ekonomik desteklere ilave destekler ile kamu alacaklarının yapılandırılmasına yönelik ön çalışmalar tamamlanmak üzere” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2020 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 14:39
Kaynak: İHA
Koçer, “İlave destekler geliyor”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Koronavirüs salgınının en ağır etkisinin ekonomilerde ikinci çeyrekte belirgin bir biçimde hissedildiğini söyleyerek, “Salgın süresince olumsuz etkilenen esnaf ve KOBİ’lerimize devletimizin verdiği ekonomik desteklere ilave destekler ile kamu alacaklarının yapılandırılmasına yönelik ön çalışmalar tamamlanmak üzere” dedi.

Koçer, yaptığı açıklamada, “Koronavirüs salgınıyla birlikte dünya ekonomilerinde rekor seviyelerde daralma yaşanırken alınan ekonomik tedbirler ve desteklerle Türkiye ikinci çeyrekte dünyada en az daralma yaşayan ekonomilerden birisi oldu. Pandemiye rağmen tüm veriler, Türkiye'nin küresel ekonomilere göre bu süreci daha az hasarla atlattığına işaret ediyor. Dünyanın dev ekonomileri 2. çeyrekte rekor seviyelerde daralırken Türkiye ekonomisi, alınan tedbirler ve atılan adımlarla ümit verici bir sonuç aldı.

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch’in, Küresel Ekonomik Görünüm raporunda Türkiye ekonomisinin 2020 için büyüme tahminini pozitif olarak revize etmiş olması Türkiye ekonomisinin gerçekleriyle örtüşüyor. Ülkemiz, ilk çeyrekte yakalanan yüzde 4,5'luk büyümeyle hem AB hem OECD ülkelerini geride bırakmıştı. Pandemi sürecinin getirdiği küçülmeyi en az hasarla atlatıp, küresel ticaretteki tüm olumsuz tabloya rağmen ekonomik faaliyetlerini yeni normal sürecinde canlı tutan ve ihracatını artırarak sürdüren Türkiye, ekonomi yayın kuruluşu Bloomberg’in pandemide en az daralma kaydeden ülkeler listesinde ilk üçe girdi. Çin ve Endonezya’nın ardından üçüncü sırada yer alan Türkiye, yüzde 21,7 küçülen İngiltere, yüzde 19 küçülen Fransa , yüzde 17,3 küçülen İtalya ve yüzde 11,6 küçülen Almanya’nın üzerinde yer aldı. Geçen hafta 1 milyar kilovatsaati aşan günlük elektrik üretimi ile tüm zamanların rekoru kırıldı. Salgına rağmen günlük elektrik üretiminde elde edilen bu rekor milli ekonomi hedeflerimizin, istihdama dayalı üretimin, her bir vatandaşımızı destekleyen ekonomi modelimizin yeni rekorları da beraberinde getireceğini gösteriyor.

Salgın süresince olumsuz etkilenen esnaf ve KOBİ’lerimize devletimizin verdiği ekonomik desteklere ilave destekler ile kamu alacaklarının yapılandırılmasına yönelik ön çalışmalar tamamlanmak üzere. Her bir bakanlığımız, ekonominin canlanması ve esnafımızın güçlenmesi için yeni tedbirler alıyor ve destekler veriyor. Devlet ile millet, ele ele hep birlikte başaracağımıza ve Türkiye'nin pandemi sürecini en az hasarla atlatacağına inanıyorum.”

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.