Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koçer: "KOBİ Değer Kredisi" hayırlı olsun

Gaziantep Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer "KOBİ Değer Kredisi" programını değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2019 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:21
Kaynak: İHA
Koçer: "KOBİ Değer Kredisi" hayırlı olsun

KOBİ'lerin, ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasının temel taşları olduğunun altını çizen Milletvekili Nejat Koçer "KOBİ'lere değişen piyasa koşullarına uyum kabiliyeti kazandıracak, üretime ve istihdama olan katkılarını arttırmalarını sağlayacak büyük bir imkan sağlanmıştır." dedi.

Koçer yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Ekonomik büyümenin temel taşı olan KOBİ'lerin kaynak yetersizliği ve kredi teminindeki olası güçlüklerden oluşan finansal sorunları için Hazine ve Maliye Bakanlığımızca 20 milyar liralık bir kaynak paketi sunulmuştur.

Finansmana erişimde sıkıntısı olan KOBİ'ler için önemli bir fırsattır. 40 bine yakın işletmenin istifadesine sunulan Kredi Garanti Fonu (KGF) kefalet destekli, ihracat ve imalat sektörlerine azami 1 milyon TL diğer sektörlere azami 500 bin TL olmak üzere 6 ay anapara ödemesiz, toplam 36 ay vadeli ve aylık 1,54 faiz oranlı bu finansman imkanı ile KOBİ'lerimiz ekonomik hayatta karşılaştıkları sorunları aşacaktır. Bu kaynak, piyasaları canlandıracak aynı zamanda üretime ve istihdama katkı sağlayacaktır. Toplumun her kesimini dikkate alan ve genel ekonominin hızlanması, üretim, ihracat ve istihdamın artırılmasına yönelik yapılan bu çalışmalarla KOBİ'lerimizin rekabet gücünü koruyacak ve daha da artıracağız" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.