Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koçer, “Tedbir şart”

Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, yeni koronavirüs (kovid-19) salgını ve salgına karşı ülkemizde alınan tedbirlere ilişkin değerlendirmede bulunarak, vatandaşlara çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2020 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 07:54
Kaynak: İHA
Koçer, “Tedbir şart”

Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, yaptığı açıklamada halkımızı alınan tedbirlere uymaya davet eden eden ve “tedbir şart” diyen Koçer şu ifadelere yer verdi

“Çin'in Wuhan kentinde başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni korona virüsü ile mücadele kapsamında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir dizi etkin tedbirler alınmış ve alınmaya devam etmektedir. Alınan küresel, ulusal ve kişisel tedbirlerle bu salgınla mücadelede mutlaka başarılı olunacaktır. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nca ilgili kurumlarımızla eşgüdüm içerisinde alınan tedbirler neticesinde virüsün ülkemize girişi geciktirilmiş, ilk vaka ile birlikte ilişkili kişilerin gözlem altınasıyla salgının ülkemizdeki yayılma hızı yavaşlatılmıştır. Devletimiz, Sağlık Bakanlığımız başta olmak tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız gece gündüz korona virüse karşı verilen mücadelede üzerine düşeni yerine getirmektedir. Burada önemli olan husus; vatandaşlarımızın alınan önlem ve tedbirlere uygun hareket etmesi, yurtdışından dönüşlerde 14 gün kuralına ve salgını önleyici 14 kurala koşulsuz şartsız uymalarıdır. Hızlı ve yaygın sağlık alt yapımızın avantajını kullanarak, alınan sıkı tedbirlerle birlikte vatandaşlarımızın gösterecekleri hassasiyet neticesinde bu süreci başarıyla neticelendireceğimize inanıyorum. Unutulmamalıdır ki sorun küresel, çözüm ulusaldır. Vatandaşlarımız mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalı, temastan kaçınmalıdır. Ateş, öksürük, kas ağrısı, solunum sıkıntısı gibi şikayetleri bir arada varsa sağlık kuruluşuna başvurmaktan kaçınmamalıdır. Bunların yanı sıra vatandaşlarımız resmi kaynaklar dışında hiçbir açıklamaya itibar etmemeli, korku ve paniğe yol açacak maksatlı yayınları paylaşmaktan kaçınmalıdır. Koronavirüs salgını sağlık kadar ekonomiyi de tehdit etmektedir. Bu anlamda Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile ekonomi yönetimimiz gündemini belirlemiş, piyasaların likidite erişimine yönelik önlemleri almış, sektörel bazda uygulanacak destek ve önlemleri hazırlamıştır. Salgınla ve salgının etkileriyle mücadelenin en önemli şartı kurallara riayet etmektir. Devlet ve millet birlikteliğiyle bu sorunun da üstesinden gelinecektir.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.