Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koçer, "Vatandaş mağdur edilmedi"

Gaziantep Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, Kısa Çalışma Ödeneği ve diğer nakdi desteklere ilişkin bilgi ve verileri açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2021 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 10:56
Kaynak: İHA
Koçer, "Vatandaş mağdur edilmedi"

DEVLETTEN GELİR DESTEĞİ

“Zorunlu sebeplerle işyerindeki çalışma sürelerinin kısalması yada işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen durdurulması hallerinde, sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulama olan Kısa Çalışma Ödeneği ile devletimiz yaklaşık bir yıldır vatandaşlarımıza bu desteği sağlamaktadır.

86.025 KİŞİ KISA ÇALIŞMA DESTEĞİNDEN FAYDALANIYOR

Koronavirüs nedeniyle ülkemiz genelinde milyonlarca kişinin faydalandığı Kısa Çalışma Ödeneğinden bugüne kadar 86.025 kişi ödenek almaya hak kazanmış ve toplam olarak Gaziantep’e bugün itibariyle 345.321.725 TL’lik ödeme gerçekleşmiştir.”

47 BİN KİŞİYE 130 MİLYON TL NAKDİ DESTEK SAĞLANDI.

Gaziantep’te Nakdi Ücret Desteği alan vatandaş sayımız 46.937 kişi olmuştur. Nakdi Ücret Desteği kapsamında yapılan ödeme 129.738.773 TL olmuştur. 25.448 kişiye ise işkur üzerinden toplam 121.285.723 TL İşsizlik Ödeneği ödemesi gerçekleşmiştir. Dolayısıyla Gaziantep’te toplamda yapılan destek ödemesi 596.346.221 TL’ye ulaşmıştır.

SALGIN SÜRECİNDE ÜRETİME VE İSTİHDAMA DESTEK ARTARAK DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz yıl Mart ayından bu yana her ay düzenli olarak verilen Kısa Çalışma Ödeneği, işsizlik maaşı ödemesi ile aynı güne denk getirilerek genellikle her ayın ilk haftasında ödeniyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın İŞKUR aracılığıyla ortaya koyduğu çalışma ve sergilenen performans pandemi sürecinin etkilerini azaltma açısından önemli olmuştur. Türkiye’de işsizlikle mücadelede İŞKUR’un elde ettiği başarı, Bakanlığımızın yaptığı Kısa Çalışma Ödeneği ile desteklenmektedir. Yapılan destekler üretime ve istihdama direk katkı sağlamaktadır.

PANDEMİ SÜRECİNİN OLUMSUZ ETKİLERİ ALINAN TEDBİRLERLE EN AZA İNDİRİLDİ.

G-20 ülkeleri arasında 2020’yi pozitif büyümeyle kapatacağı öngörülen iki ülkeden biri Türkiye’dir. Koronavirüs salgını dünyanın gelişmiş ülkelerini dahi sarsmıştır. Ülkemiz, bu süreçte gerek istihdama gerek esnafımıza gerekse direk vatandaşlarımıza yapılan desteklerle mücadelesine etkili bir şekilde devam edecektir.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.