Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koçer'den faiz indirimi değerlendirmesi

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, Merkez Bankası faiz indirim kararını değerlendi.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2016 19:28
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 15:55
Kaynak: İHA
Koçer'den faiz indirimi değerlendirmesi

Merkez Bankası'nın Ağustos ayı toplantısında faiz koridorunun üst bandını 25 baz puan daha indirerek yüzde 8.50'ye çekmesi çok önemli bir adım olduğunu söyleyen Koçer, ''Bu ekonomiye olan güvenin işaretidir'' dedi.

''15 Temmuz gecesi yaşananlar ve sonrasında uluslararası kimi kredi derecelendirme kuruluşlarının maksatlı ve yanlı değerlendirmelerine rağmen Merkez Bankasının bu süreçte ikinci kez faiz indirimine gitmiş olması önemli bir mesajdır'' diyen Koçer, ''Merkez Bankasının önceki yönetiminin yapılan çağrılara rağmen ısrarla indirmediği faizin Türkiye ekonomisine verdiği zarar bugün çok daha iyi anlaşılıyor. Kaldı ki o günlerde hem ekonomik hem siyasi zemin faiz indirimi için çok daha uygundu. Tarihin en düşük faiz seviyesine ulaştığımız Merkez Bankası'nın bu son indirimi faiz lobisine atılmış bir tokattır. Gerek konut ve taşıt gerekse ticari kredilerde bankalarımızı, yapacakları faiz indirimleri ile bu tarihi günlerde ekonomiye ve ülkeye sahip çıkmaya davet ediyorum'' diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.