Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koçer'den 'Mutabakat' değerlendirmesi

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakatın Hem Türkiye, Hem İsrail hem de Filistin için büyük önem taşıdığını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2016 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:19
Kaynak: İHA
Koçer'den 'Mutabakat' değerlendirmesi

TBMM "Türkiye Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu" Genel Sekreteri de olan Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakatı değerlendirdi.

Koçer, "Temel hedefi Gazze'deki insani durumun iyileştirilmesi olan İsrail ile varılan Roma Mutabakatı, bir süredir en alt seviyeye inen İsrail-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi ve Filistin halkının geleceği bakımından önemlidir. Bu normalleşme neticesinde çok kısa bir zaman içerisinde, gerek iki ülke arasında gerekse bölgede yaşanacak olan ekonomik ve ticari gelişmeler Türkiye, İsrail ve Filistin için büyük önem arz ediyor. Bu mutabakat önemli bir gerçeği de ortaya koymuştur. Dünya ülkelerinin bilhassa aynı coğrafyadaki ülkelerin, ikili ilişkilerde yaşanması muhtemel krizleri yine kendi iradeleri ile ortak menfaatler doğrultusunda çözme zorunlulukları ve bunu gerçekleştirme kabiliyetlerinin olduğudur. Bu anlaşma diğer ülkelerle olan sıkıntılı süreçlerimizin bitmesi ve çözüme kavuşması için bir örnek teşkil etmektedir. Elbette tüm bunlardan daha önemli olan; Türkiye’nin Gazze’de ki insani duruma yönelik gerçekleştireceği müdahaleler ile Filistinli kardeşlerimizin alacakları rahat nefes, geleceğe dair yüreklerinde canlanacak umut ışığı olacaktır. Öncelikle insani yardımların karadan ulaştırılması, hastane ve konut ihtiyacının giderilmesi ve kendi topraklarında zulüm gören Filistinlilerin refaha erebilmesi için bu anlaşma önemlidir. Türkiye sadece Filistin'in değil, dünyanın neresinde olursa olsun tüm mağdur mazlumların hakkını aramaya devam edecektir" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.