Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kömürün tonunun 4.500 lira olduğu ülkemizde en düşük emekli maaşı 2500 lira!”

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2022 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 02:59
Kaynak: İHA
“Kömürün tonunun 4.500 lira olduğu ülkemizde en düşük emekli maaşı 2500 lira!”

"Emekli vatandaşlarımızın bu maaşlarla hayatta kalabilmeleri neredeyse imkânsız” diyen CHP Gaziantep Milletvekilim Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Emekli yurttaşlarımızın insanca ve onurlu bir şekilde yaşayabilmeleri için en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine getirilmesi gerektiğini vurguladı. 

“Hayat pahalılığının en çok etkilediği kesimin emekliler olduğunun altını çizen Yılmazkaya konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Türkiye'de 13,5 milyon emekli insanımız bu sıkıntıyı yaşamaktadır. Açlık sınırının 4.500 lira olduğu, yoksulluk sınırının da 13 bin liranın üzerinde olduğu ülkemizde en düşük emekli aylığının 2.500 lira olması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Yılmazkaya, “Her fırsatta Suriyelilere 45 milyar dolar para harcamakla övünen AKP Hükümeti kendi öz vatandaşı olan emekliye sıra gelince ses çıkarmıyor. Anadolu’da bir süz vardır ‘Kulağının üzerine yatıyor’ derler. AKP aynen onu yapıyor.

İşçiye, memura, emekliye, çiftçiye para yok diyerek, yandaşların yüz milyarlarca lira vergi borcunu bir gecede siliyor.

Ama konu emekli olunca, EYT’li olunca, gariban vatandaş olunca Hükümetin sesi hiç çıkmıyor!” ifadelerini kullandı.

EMEKLİ VATANDAŞLARIMIZ AYIN SONUNU GETİREMİYOR!

Yılmazkaya Meclis Genel Kurulunda emekli maaşlarıyla ilgili yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Hayat o kadar pahalılaşmış ki ev kiraları uçmuş, ev fiyatlarının yanına yaklaşılamıyor, yeme-içme-gıda fiyatları almış başını gidiyor. Asgari ücretli gibi emekli vatandaşlarımız açlık sınırının altında yaşıyor. Emekli vatandaşlarımız ayın sonunu getiremiyor!

Sadece elektriğe, doğalgaza, gıdaya gelen zamlar emekliye yapılan zammın çok üzerinde. Emekliye reva görülen bu zam, gerçek enflasyonun çok altında. Bir maaşla geçinmeye çalışan bu insanlara bu düşük zammı reva gören Saray Hükümeti emekli yurttaşlarımızı açlığa mahkûm etmektedir!

EMEKLİLERİN ŞARTLARINI DÜZELTİLMİYOR, İNSANCA YAŞAM HAKKI VERMİYORSUNUZ!

30-40 yıl çalıştıktan sonra emekli olmaya hak kazanan vatandaşlarımız, emeklilik dönemini huzur içinde geçirmek isterken ülkenin kötü ekonomik koşulları yüzünde işsiz olan çocuklarına, onların ailelerine ve hatta torunlarına bakmak zorunda kalıyor. Ama emeklilerimiz bu pahalılıkta bırakın çocuklarına, torunlarına bakmayı kendilerine bile bakamıyor.

Oysa AKP Hükümeti 19 yıllık iktidarı dönemince emeklilere umut vermiş, ancak emeklilerin bu umutları hep bir başka bahara kalmıştır. Emekliler siyasi iktidar tarafından sürekli aldatılmış ve hayal kırıklığına uğratılmıştır. Emekliler arasındaki maaş adaletsizliğini gidereceğini vadeden AKP hükümeti buna karşın emekli maşını daha da adaletsiz hâle getirmiştir. Kömürün tonunun 4.500 lira olduğu ülkemizde en düşük emekli maaşı 2500 lira. Bu düşük maaşlar kabul edile bilir değildir. AKP Hükümetine seslenmek istiyorum. Bu maaşlarla emekli vatandaşlarımız nasıl geçinsin?” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.