Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konukoğlu, "rakamlar sevindirici"

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Mayıs ayında sanayi üretiminin piyasa beklentilerinin üstünde gelmesinin önemli olduğunu belirterek, ‘’Rakamlar, ekonomik büyümenin ikinci çeyrek için güç kazandığı sinyali veriyor’’

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 00:29
Kaynak: İHA
Konukoğlu, "rakamlar sevindirici"

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 artmasının, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin ise bir önceki aya göre yüzde 1,6 artışla yılın en yüksek rakama ulaşmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Ana sanayi gruplarında en yüksek artışın sermaye malı imalatında gerçekleştiğine dikkati çeken Konukoğlu, imalat sanayi ve tüketim malı imalatı performansının da geçen yılın üzerinde ivme kaydettiğini anlattı.

Sanayi üretim endeksinin ekonomik büyümenin öncü göstergesi olduğuna vurgu yapan Konukoğlu, ‘’Önceki iki ayda yavaşlayan sanayi üretiminin mayıs ayında hızlanması, büyümenin ikinci çeyrek için güç kazandığı sinyali veriyor’’ dedi.

Türkiye’nin orta gelir tuzağından çıkması için daha yüksek büyümesi gerektiğine işaret eden Konukoğlu, şunları kaydetti:

‘’Hükümetin açıkladığı yeni teşvik ve destek paketinde ekonomiyi canlandırmaya yönelik önemli adımlar var. Bunlardan memnuniyet duyuyoruz ve paketin uygulanmasının üretim faaliyetleri üzerinde olumlu etkileri olacağına inanıyoruz. Son dönemde komşu ülkelerle geliştirilen iyi ilişkilerin ticaretimize olumlu yansımalarının da artmasını bekliyoruz. Bunların yanında mutlaka ülkemizin uzun vadeli rekabetçiliğini artıracak ve sürekli büyümesini sağlayacak yapısal reformları hayata geçirmeye devam etmeliyiz.’’

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.